autor:

mihaela idriceanu

» » Prajituri

Prajitura cu prune si armagnac

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2010

Ingrediente
180 g ciocolata amara, 100 g prune uscate fara samburi, 4 lg armagnac, 120 g unt, 100 g zahar, 3 lg cafea tare, 3 oua, 40 g amidon, Glazura:, 150 g ciocolata amara, 50 g zahar pudra, 2 lg armagnac, 40 g unt, Décor:, 100 g zahar, 10-12 jumatati de nuca, 1-2 prune uscate

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Taiem prunele si le punem la macerat cu armagnac timp de 30 de min
Rupem ciocolata bucati si impreuna cu cafeaua o punem la topit la baie marina.dam deoparte si adaugam cate putin untul taiat bucati.
Batem spuma galbenusurile cu zahar,adaugam ciocolata topita amestecata cu unt,prunele cu armagnac si amidonul.la urma adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam incet de jos in sus.
Punem in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pt cca 50 de minute.lasam la racit.
Pt glazura: rupem ciocolata si o topim la baie marina.adaugam untul bucati,amestecam si dam deoparte.Punem cate putin zahar pudra cernut si armagnacul (reteta prevede 100 de grame de zahar pudra,eu am pus maxim 50 de grame si cred ca merge f bine si fara).Imbracam prajitura in glazura.
Pt decor:caramelizam zaharul ,dam deoparte de pe foc si trecem prin el miezul de nuca pe care il scoatem apoi pe o hartie de copt unsa cu putin ulei.
Ornam prajitura cu nucile caramelizate si felii de pruna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si armagnac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu cacao, de post

Chec cu cacao, de post

Mai intai, pornim cuptorul. Intr-un castron, turnam apa minerala, adaugam zaharul si amestecam cu

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Fursecuri fragede cu levantica

Fursecuri fragede cu levantica

Untul la temperatura camerei se omogenizeaza cu zahar. Se adauga ouale si sarea. Adaugam faina amestecata

6 voturi    9 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2010

    Tare bine mai aratã:) Felicitãri?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

    Delicioasa si eleganta!*****

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

    Ce idee interesantă! Felicitări!

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 180 g ciocolata amara
  • 100 g prune uscate fara samburi
  • 4 lg armagnac
  • 120 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 lg cafea tare
  • 3 oua
  • 40 g amidon
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata amara
  • 50 g zahar pudra
  • 2 lg armagnac
  • 40 g unt
  • Décor:
  • 100 g zahar
  • 10-12 jumatati de nuca
  • 1-2 prune uscate

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Tare bine mai aratã:) Felicitãri?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Chec de fructe seci