autor:

mihaela idriceanu

» » Prajituri

Prajitura cu prune si armagnac

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2010

Ingrediente
180 g ciocolata amara, 100 g prune uscate fara samburi, 4 lg armagnac, 120 g unt, 100 g zahar, 3 lg cafea tare, 3 oua, 40 g amidon, Glazura:, 150 g ciocolata amara, 50 g zahar pudra, 2 lg armagnac, 40 g unt, Décor:, 100 g zahar, 10-12 jumatati de nuca, 1-2 prune uscate

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Taiem prunele si le punem la macerat cu armagnac timp de 30 de min
Rupem ciocolata bucati si impreuna cu cafeaua o punem la topit la baie marina.dam deoparte si adaugam cate putin untul taiat bucati.
Batem spuma galbenusurile cu zahar,adaugam ciocolata topita amestecata cu unt,prunele cu armagnac si amidonul.la urma adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam incet de jos in sus.
Punem in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pt cca 50 de minute.lasam la racit.
Pt glazura: rupem ciocolata si o topim la baie marina.adaugam untul bucati,amestecam si dam deoparte.Punem cate putin zahar pudra cernut si armagnacul (reteta prevede 100 de grame de zahar pudra,eu am pus maxim 50 de grame si cred ca merge f bine si fara).Imbracam prajitura in glazura.
Pt decor:caramelizam zaharul ,dam deoparte de pe foc si trecem prin el miezul de nuca pe care il scoatem apoi pe o hartie de copt unsa cu putin ulei.
Ornam prajitura cu nucile caramelizate si felii de pruna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si armagnac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Choix a la creme

Choix a la creme

Preparare aluat choix a la creme: Puneti intr-o oala apa, untul, zaharul si sarea si lasati pe

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Pentru blat,oale trebuie separate. Albusurile se bat spuma,apoi se pune zaharul;se bat in continuare;trebuie

20 voturi    12 comentarii
7h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2010

    Tare bine mai aratã:) Felicitãri?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

    Delicioasa si eleganta!*****

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

    Ce idee interesantă! Felicitări!

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 180 g ciocolata amara
  • 100 g prune uscate fara samburi
  • 4 lg armagnac
  • 120 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 lg cafea tare
  • 3 oua
  • 40 g amidon
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata amara
  • 50 g zahar pudra
  • 2 lg armagnac
  • 40 g unt
  • Décor:
  • 100 g zahar
  • 10-12 jumatati de nuca
  • 1-2 prune uscate

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

14 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Tare bine mai aratã:) Felicitãri?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu fructe Tarta cu fructe

Se face un aluat, se tine la rece, apoi se împarte în două bucăți inegale, se întinde o foaie mare in tava unsa

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si merisoare Prajitura cu branza si merisoare

Ouale si zaharul se mixeaza bine pana cand isi dubleaza volumul si devin o crema spumoasa. Adaugam pe rand la compozitie uleiul si laptele. Branza,

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu cocos si caramel