Ingrediente
300 gr biscuiti, 200 gr unt, 2 linguri cacao, 6 oua, 600 gr branza dulce, 2 pliculete zahar vanilinat, 350 gr zahar + 4 linguri zahar, 200 ml frisca lichida, 125 gr iaurt gras, 600 gr prune, optional topping de ciocolata
Dificultate: Medie | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
Sfaramam biscuitii in robotul de bucatarie si apoi turnam peste ei untul topit amestecat cu 2 linguri de zahar si 2 linguri cacao. Omogenizam bine si intindem amestecul intr-o forma rotunda cu pereti detasabili ca si cum am aseza aluatul pentru o tarta, acoperind si peretii formei pana la jumatate. Dam la cuptor la foc mic 20 de minute.
Batem ouale intregi cu 350 gr zahar si zaharul vanilinat apoi incorporam branza. Turnam amestecul de branza peste blatul de biscuiti si asezam prunele frumos peste compozitie. Dam la cuptor 40 de minute la foc mediu apoi o lasam sa se raceasca bine 2 -3 ore.
Batem frisca foarte tare, daca e nevoie adaugam si un pliculet de intaritor. Amestecam in frisca si iaurtul si intindem aceasta crema peste prajitura. Optional ornam cu cateva firicele de topping de ciocolata.