Spalam prunele, le taiem jumatati si scoatem samburii. Le lasam la scurs pe un servetel.
Sfaramam biscuitii in robotul de bucatarie si apoi turnam peste ei untul topit amestecat cu 2 linguri de zahar si 2 linguri cacao. Omogenizam bine si intindem amestecul intr-o forma rotunda cu pereti detasabili ca si cum am aseza aluatul pentru o tarta, acoperind si peretii formei pana la jumatate. Dam la cuptor la foc mic 20 de minute.
Batem ouale intregi cu 350 gr zahar si zaharul vanilinat apoi incorporam branza. Turnam amestecul de branza peste blatul de biscuiti si asezam prunele frumos peste compozitie. Dam la cuptor 40 de minute la foc mediu apoi o lasam sa se raceasca bine 2 -3 ore.
Batem frisca foarte tare, daca e nevoie adaugam si un pliculet de intaritor. Amestecam in frisca si iaurtul si intindem aceasta crema peste prajitura. Optional ornam cu cateva firicele de topping de ciocolata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii