Se curata cartofii de coaja, se taie bucati si se pun la fiert. Cand s-au inmuiat, se scurg, se lasa sa se raceasca si se trec printr-o sita (presa). Se framanta cu galbenusurile, amidonul si coaja de lamaie. Se unge o tava (20x30 cm) cu 30 g unt si se intinde (cu mana) aluatul pe ea, apoi se presara deasupra pesmetul si migdalele macinate. Se spala prunele, se rup in doua si se scot samburii. Se asaza jumatatile de pruna pe aluat, se presara cu 60 g zahar si se baga prajitura in cuptorul incins la 180.C. Se coace 50 de minute. Intr-o craticioara se topeste untul cu 60 g zahar si scortisoara si se stropeste cu el prajitura fierbinte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii