Prajitura cu prune si nuca

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu prune si nuca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua (folositi 3 daca sunt mai mari)
  • 170 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 230 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 12 prune(eu atat am avut nevoie la dimensiunea tavii mele)
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Pentru blatul cu nuca:
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 120 gr nuca macinata
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Blatul:

Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul.

Incorporam untul taiat cubulete, de la temperatura camerei, pana obtinem o spuma, apoi adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie si faina, treptat.

Vom obtine un aluat usor curgator.

Umplutura:Prunele le spalam, le taiem pe jumatate si le scoatem samburii.

Blatul cu nuca:

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.

Adaugam nuca macinata, coaja rasa de lamaie si le incorporam bine.

Tapetam cu hartie de copt o tava (eu am folosit una de 24/37 cm) si turnam primul blat.

Punem jumatatile de prune cu taietura in jos si le presaram cu zahar pudra cu pastai de vanilie.

Deasupra turnam blatul cu nuca, cat mai uniform.

Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute.

Facem testul cu scobitoarea si cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise