Ingrediente
pentru blat:, - 2 oua, - 150 gr unt, - 100 gr zahar, - 250 gr faina, - 1 praf de copt, umplutura:, - 500 gr prune cantarite fara samburi, - 1 plic zahar vanilat, - 1 lingurita scortisoara, blatul de nuca:, - 2 oua, - 100 gr zahar, - 120 gr nuca, - coaja rasa de la 1/2 lamaie
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
10 voturi
Mod de preparare
Asezam peste blat prunele taiate in 4 si presaram o lingurita de scortisoara si un plic zahar vanilat.
Pentru blatul de nuca: batem cu mixerul ouale spuma si adaugam zaharul mixand inca cateva minute. Adaugam coaja de lamaie si nuca amestecand cu o spatula usor sa nu se lase spuma.
Turnam peste prune si nivelam.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30 min (cuptor electric) sau pana se rumeneste deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si pudram cu zahar pudra.
Va recomand din plin aceasta prajitura cu arome atat de placute de prune, scortisoara si nuca.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2012
Foarte apetisanta si aromata!*****
Timea (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2012
Multumesc Maria, chiar e foarte buna.
Maria Markov (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2012
Vai de mine cum arata!! Sunt sigura ca si gustul e pe masura!*****