autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu prune si razatura

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 250 g faina, 1/2 cub drojdie proaspata, 1/8 l lapte, 3 linguri zahar, 70 g unt, 1 galbenus, 1 varf de cutit sare. Pentru razatura - 125 g unt moale, 180 g faina, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lingurita scortisoara, 2 linguri migdale tocate. Pentru umplutura - 1,250 kg prune, 25 g piscoturi., (pentru 12 bucati)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron si se face o gropita la mijloc in care se pune drojdia sfaramata si dizolvata in 2 linguri de lapte caldut. Se adauga zaharul si putina faina si se framanta aluatul care se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca 20 de minute la caldura.

Se incalzeste untul si restul de lapte, se incorporeaza in aluat impreuna cu galbenusul si sarea si se lasa aluatul sa dospeasca inca o jumatate de ora. ¸ Se spala prunele, se rup in doua si se scot samburii.

Se mai framanta o data aluatul si se intinde pe planseta infainata, pana ce ajunge de marimea unei forme de tarta (diametrul: 30 cm). Se imbraca cu aluat fundul si marginile formei unse, se inteapa cu o furculita, se acopera si se lasa sa mai creasca alte 10 minute.

Se framanta ingredientele pentru razatura. Se pun peste aluat piscoturile sfaramate, prunele si deasupra aluatul de razatura dat pe razatoarea mare.

Se da prajitura la cuptor si se coace 35-40 de minute la 200 grade C, pana ce se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si razatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Ruladã de portocale

Ruladã de portocale

Este o retetã simplã dar parfumatã si plinã de savoare. Am folosit suc natural din portocale

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Briose-martisor (Spring- muffins)

Briose-martisor (Spring- muffins)

Se apropie 1 Martie si martisoarele au inceput sa apara. Cum eu prefer sa fac cev cu mainile mele,

1 vot    0 comentarii
3h 45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat - 250 g faina
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1/8 l lapte
  • 3 linguri zahar
  • 70 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 varf de cutit sare. Pentru razatura - 125 g unt moale
  • 180 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 linguri migdale tocate. Pentru umplutura - 1,250 kg prune
  • 25 g piscoturi.
  • (pentru 12 bucati)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere glasate si frisca