autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu prune si razatura

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 250 g faina, 1/2 cub drojdie proaspata, 1/8 l lapte, 3 linguri zahar, 70 g unt, 1 galbenus, 1 varf de cutit sare. Pentru razatura - 125 g unt moale, 180 g faina, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lingurita scortisoara, 2 linguri migdale tocate. Pentru umplutura - 1,250 kg prune, 25 g piscoturi., (pentru 12 bucati)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron si se face o gropita la mijloc in care se pune drojdia sfaramata si dizolvata in 2 linguri de lapte caldut. Se adauga zaharul si putina faina si se framanta aluatul care se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca 20 de minute la caldura.

Se incalzeste untul si restul de lapte, se incorporeaza in aluat impreuna cu galbenusul si sarea si se lasa aluatul sa dospeasca inca o jumatate de ora. ΒΈ Se spala prunele, se rup in doua si se scot samburii.

Se mai framanta o data aluatul si se intinde pe planseta infainata, pana ce ajunge de marimea unei forme de tarta (diametrul: 30 cm). Se imbraca cu aluat fundul si marginile formei unse, se inteapa cu o furculita, se acopera si se lasa sa mai creasca alte 10 minute.

Se framanta ingredientele pentru razatura. Se pun peste aluat piscoturile sfaramate, prunele si deasupra aluatul de razatura dat pe razatoarea mare.

Se da prajitura la cuptor si se coace 35-40 de minute la 200 grade C, pana ce se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si razatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cremsnit cu frisca

Cremsnit cu frisca

Aluatul trebuie sa fie complet decongelat. Impartim aluatul in doua si intindem pe rand, pe masa

24 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Tarta cu branza si piersici

Tarta cu branza si piersici

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat - 250 g faina
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1/8 l lapte
  • 3 linguri zahar
  • 70 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 varf de cutit sare. Pentru razatura - 125 g unt moale
  • 180 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 linguri migdale tocate. Pentru umplutura - 1,250 kg prune
  • 25 g piscoturi.
  • (pentru 12 bucati)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura Boci Szelet (vacuta patata)