autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu prune si razatura

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 250 g faina, 1/2 cub drojdie proaspata, 1/8 l lapte, 3 linguri zahar, 70 g unt, 1 galbenus, 1 varf de cutit sare. Pentru razatura - 125 g unt moale, 180 g faina, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lingurita scortisoara, 2 linguri migdale tocate. Pentru umplutura - 1,250 kg prune, 25 g piscoturi., (pentru 12 bucati)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron si se face o gropita la mijloc in care se pune drojdia sfaramata si dizolvata in 2 linguri de lapte caldut. Se adauga zaharul si putina faina si se framanta aluatul care se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca 20 de minute la caldura.

Se incalzeste untul si restul de lapte, se incorporeaza in aluat impreuna cu galbenusul si sarea si se lasa aluatul sa dospeasca inca o jumatate de ora. ¸ Se spala prunele, se rup in doua si se scot samburii.

Se mai framanta o data aluatul si se intinde pe planseta infainata, pana ce ajunge de marimea unei forme de tarta (diametrul: 30 cm). Se imbraca cu aluat fundul si marginile formei unse, se inteapa cu o furculita, se acopera si se lasa sa mai creasca alte 10 minute.

Se framanta ingredientele pentru razatura. Se pun peste aluat piscoturile sfaramate, prunele si deasupra aluatul de razatura dat pe razatoarea mare.

Se da prajitura la cuptor si se coace 35-40 de minute la 200 grade C, pana ce se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si razatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Kinder Pinguin

Kinder Pinguin

Incepem cu prepararea primei glazuri: se pune la topit intrun craticior, ciocolata menaj, untul,

34 voturi    23 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura Padurea Neagra cu visine

Prajitura Padurea Neagra cu visine

Zaharul se freaca cu untul spuma, dupa care se adauga ouale, vanilia, ciocolata topita, faina

52 voturi    19 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat - 250 g faina
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1/8 l lapte
  • 3 linguri zahar
  • 70 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 varf de cutit sare. Pentru razatura - 125 g unt moale
  • 180 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 linguri migdale tocate. Pentru umplutura - 1,250 kg prune
  • 25 g piscoturi.
  • (pentru 12 bucati)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao