autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Prajitura cu rabarbura

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru blat :, 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri de apa, 4 linguri cu varf de faina, un praf de sare, 1/2 praf de copt, rabarbura, Pt spuma:, 2 albusuri, 160 g zahar, Pt ornat:, 2 sau 3 tije de rabarbura, 6-7 capsuni, 2 linguri zahar, 2 lingurite sirop de menta, 2 vanilii.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam praful de copt si mai batem 1 minut. Din zahar si apa se face un sirop fierbinte care se pune peste albusuri batand in continuare. Se adauga galbenusurile dupa care se pune faina, amestecand usor pt omogenizare.
Se toarna compozitia intro tava tapetata cu hartie pentru copt (dimensiunea tavii:34x24 cm).
Rabarbura curatata de pielite si taiata in bucati mici amestecata cu putin zahar si gris, se adauga la blat, se introduce blatul in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit 25-30 de minute.
Albusurile batute spuma tare impreuna cu 160 g de zahar, se intind pe blat dupa ce acesta a stat la cuptor 25-30 minute. Intoduceti tava din nou in cuptor, faceti focul foarte mic si mai lasati prajitura pana ce spuma de albus s-a rumenit (uscat).
Dupa ce s-a rumenit spuma, lasati prajitura sa se raceasca in tava apoi o portionati, inmuinad cutitul in apa de cate ori taiati sa nu crape spuma.
Pt ornat se prepara un sos din 2-3 tije de rabarbura, 2 linguri de zahar, 2 vanilii, 6-7 capsuni, 2 lingurite sirop de menta, se pune la fiert 2-3 minute, cand se raceste se mixeaza cu blenderul. Cu acest sos decoram prajitura, iar restul se serveste langa. M-am inspirat la prepararea sosului din reteta d-nei Silvia Varodi, careia ii multumesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

Separati cele 7 oua de albusuri, 4 albusuri se bat spuma,se adauga zaharul, cele 7 galbenusuri, faina,

3 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

BLATUL:6 galbenuse se freaca spuma cu 12 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, se adauga

24 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Da, a fost tare gustoasa, foarte bine se combina blatul acrisor de la rabarbura si spuma dulce si vanilata, apoi sosul de capsuni mentolat ii desavarseste gustul.

  • cheche

    cheche (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Arata foarte bine si gustul trebuie sa fie pe masura...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Mia, a intervenit Eugen Manolovici cu explicatii despre rabarbura, eu am atasat o pza cu tijele care se folosesc la prajitura sau compot.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Macar o bucatica vreau si eu!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Camelia, cred ca ai putea inlocui cu un soi de mere acrisoare si zemoase.

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Exceptionala!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      F.eleganta.Bunica mea facea,des,compot de rubarba;imi placea f.mult,era acrisoara.Punea si scortisoara. Aici,n-am vazut rubarba;acasa,aveam in gradina.O mincam cruda;doar o curatam de pielita. Multumesc,Maria Elena de idee;vreu sa vad,ce as putea pune,aici,in loc de rubarba.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      N-am mancat prajitura, dar am mancat compot de la Silvioara, care e deosebit de bun, racoros si cu un gust deosebit.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      am auzit ca-i foarte buna ,nu am mancat nicodata am sa incec si eu

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Multumesc de aprecieri tuturor, Silviei ca m-a inspirat cu sosul. Sidy, e foarte buna la gust rabarbura, eu mananc tije, sunt suculente si acrisoare. Eugen, multumesc de completari. Tije de rabarbura....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Ce bine arata prajitura ta Lenutico si ce bucurosi vor fi nepoteii tai, azi, cand vor gusta din bunatatea asta ! Sunt invidioasa pe tine si pe Silvye ca eu nici macar nu am vazut rubarba vreodata...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Aromat si exotic!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Elena,ce frumos a iesit.Ce norocoasa esti ca ai in gradina rubarba.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Cu permisiunea autoarei acestei retete ( sper ca mi-o va acorda !!!?? ), scriu ce am gasit, dupa ce m-am documentat, despre ingredientul principal folosit. Rabarbura este o planta erbacee ( din aceeasi familie cu stevia si macrisul ) cu frunze mari, si flori mici, verzui, cu radacina si rizomul cu un gust foarte amar ( intrebuintate in medicina ca purgativ ), si tijele groase, roscate si suculente. Tijele ( curatate de coaja exterioara si taiate bucatele ) se folosesc , mai ales, in bucataria germana, pt. prepararea compoturilor a sosurilor dulci-acrisoare si a prajiturilor . Rabarbura, sau rabarbara sant denumiri populare ale plantei care vin din limba germana de la " rhabarbeer", rubarba din limba franceza "rhubarbe", iar revent din limba turca "ravend". Denumirile stiintifice ale plantei sant : Rheum rhaponticum, rheum officinale si rheum palmatum. In tara noastra ," placintele cu rabarbura" sant specialitati ale zonei tranfagarasene - C. de Arges- Vidraru - Balea - Cartisora. Dupa ce am scris tot comentariul mi-am dat seama ca acest text trebuia postat, mai bine la sectiunea "Articole". Daca cineva din administrarea site-ului l- ar putea aseza acolo , crd ca nu ar fi rau!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Trebue sa fie deliceoasa prajitura, dar am o intrebare........Ce este rabarbura?

    • Fara foto

      maria mihalache , 29 mai 2010

      O portie se poate?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Grozava...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Foarte aromatã ,si elegantã prezentarea!Felicitãri!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat :
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri de apa
  • 4 linguri cu varf de faina
  • un praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • rabarbura
  • Pt spuma:
  • 2 albusuri
  • 160 g zahar
  • Pt ornat:
  • 2 sau 3 tije de rabarbura
  • 6-7 capsuni
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite sirop de menta
  • 2 vanilii.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Da, a fost tare gustoasa, foarte bine se combina blatul acrisor de la rabarbura si spuma dulce si vanilata, apoi sosul de capsuni mentolat ii desavarseste gustul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Delicias de cãpsuni