autor:

ELYSABETH DAIAN

» » Prajituri

Prajitura cu rabarbura

Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Ingrediente
6 oua, 24 linguri zahar,12 linguri ulei, 12 linguri lapte, 15 linguri faina, un praf de copt, un plic zahar vanilat, 3-4 cozi de rabarbura taiate feliute(in loc de rabarbura se pot folosi: visine sau cirese sau caise sau kiwi sau capsuni).

Dificultate: Redusa Timp: 2h

24 voturi

Mod de preparare

BLATUL:6 galbenuse se freaca spuma cu 12 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, se adauga apoi treptat uleiul; dupa ce se incorporeaza uleiul, se adauga treptat laptele, dupa care se adauga praful de copt stins si la sfarsit de tot se incorporeaza treptat faina.
Blatul se toarna intr-o tava unsa si tapetata. Peste blat se aseaza fructele.(daca au samburi, se scot samburii)
Se baga la foc iute 5 minute, apoi se lasa 20 minute la foc moderat.
Intre timp, cele 6 albusuri se bat spuma cu cele 12 linguri de zahar ramase, si cu un pliculet de zahar vanilat.
Dupa cele 25 minute, se pune albusul spuma peste fructe si se lasa la foc moderat pana se coloreaza albusul.
Este gustoasa si racoroasa!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam praful de copt si mai batem 1 minut. Din

13 voturi    18 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

Separati cele 7 oua de albusuri, 4 albusuri se bat spuma,se adauga zaharul, cele 7 galbenusuri, faina,

3 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Gama , 02 iunie 2015

    Multumim , e gustoasa !

  • ELYSABETH DAIAN

    ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Nu este prea dulce, pentru ca rubarba (sau rabarbura) este foarte acra. Este perfecta pentru fructele acrisoare. Am facut-o chiar si cu capsuni si nu mi-a iesit foarte dulce.

  • Fara foto

    any , 06 mai 2010

    cred ca e prea dulde

Dificultate

Redusa

Timp

2h

24 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 24 linguri zahar,12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 15 linguri faina
  • un praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • 3-4 cozi de rabarbura taiate feliute(in loc de rabarbura se pot folosi: visine sau cirese sau caise sau kiwi sau capsuni).

Raporteaza reteta

ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)

Nu este prea dulce, pentru ca rubarba (sau rabarbura) este foarte acra. Este perfecta pentru fructele acrisoare. Am facut-o chiar si cu capsuni si nu mi-a iesit foarte dulce.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Savarina