autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu rubarba si bezea

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2010

Ingrediente
300g de faina, 100g de margarina, 300g de zahar(150g pentru aluat+200g pentru bezea), 4 oua mijlocii, 150ml de lapte, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 1 lingurita coaja de lamaie, suc de lamaie, rubarba proaspata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul si se curata rubarba care se taie de latimea unui deget.
Se freaca margarina cu zaharul pana se omogenizeaza, se adauga si galbenusurile si se freaca bine. Bicarbonatul se dizolva in lapte si se adauga la crema, se pune coaja de lamaie, apoi se pune faina cernuta.
Tava se unge bine cu margarina(atentie la colturi), se presara cu faina.
Se toarna aluatul si se niveleaza. Peste el se pune rubarba .
Se da la cuptor cam 230 minute.
Se bat albusurile spuma tare cu putina sare, se adauga zahar si se bat iar cu mixerul pana se intaresc bine.
Pe un foc mic de tot, se pune castronul de tabla cu albusuri si se bate ca sa se topeasca zaharul. Se adauga mai spre sfarsit si o lingura suc de lamaie(doar 5 minute sta pe foc).
Se adauga peste prajitura, se niveleaza si se mai coace 10-15 minute pana se "bronzeaza" putin . Sa nu fie foc prea mare dupa ce pui bezeaua!
Se scoate din cuptor si se taie calda sa nu se crape prea tare "Alba-ca-zapada"!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Raffaelo - bomboane de casa

Raffaelo - bomboane de casa

Intr-un castron se pun laptele praf, zaharul + cel vanilat, esenta de vanilie si nuca de cocos, se

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu gem de caise

Rulada cu gem de caise

Am batut albusurile bezea impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, mixand la viteza

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bulmez Adriana , 06 iunie 2015

    abia astept sa o prepar !

  • Fara foto

    Samsudean Ana , 08 septembrie 2013

    230 de minute la cuptor? iese c14(carbon14)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    De unde rubarba .....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Aromata si apetisanta!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Minunata,si eu fac.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Este o prajitura foarte gustoasa pe care o fac si eu.*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Arata tare bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 300g de faina
  • 100g de margarina
  • 300g de zahar(150g pentru aluat+200g pentru bezea)
  • 4 oua mijlocii
  • 150ml de lapte
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • suc de lamaie
  • rubarba proaspata

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

De unde rubarba .....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu ciocolata si menta