autor:

SIMONA PATRAS

» » Prajituri

Prajitura cu rubarba si capsuni

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 mai 2014

Ingrediente
* 4 oua, * 4 linguri zahar tos, * 4 linguri faina, * 1 lingurita apa de trandafir, * 200 g capsune, * 200 g rubarba

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

16 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca la bezea.
Se adauga treptat galbenusurile continuand mixarea, apoi se adauga apa de trandafir.
Se pune faina cernuta si se amesteca compozitia cu ajutorul unui tel.
Rubarba se spala , se curata tijele apoi se taie in bucati aproximativ egale.
Capsunile se curata ,se spala si se taie in doua.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se pune rubarba si capsunile.
Se da la cuptorul preincazlit la 180 grade timp de 30 minute.
Prajitura se portineaza cand este rece si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba

Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba

Blatul maro: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, ceasca de apa si esenta de rom. Se bat

4 voturi    3 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Nela , 07 iulie 2019

    Buna rău

  • Gustos.ro

    Gustos.ro (Chef de cuisine) , 21 mai 2018

    @Ilie Cristina, cantitatile sunt corecte. Ce anume te nedumereste?

  • ilie cristina , 17 mai 2018

    4 oua si 4 linguri de faina??????

    • Mann Erzsi , 22 iunie 2014

      o prajitura simpla si usor de facut...

    • Lumi , 23 mai 2014

      Delicioasa

    • Lumi Tinca , 23 mai 2014

      Cred k e tare buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

16 voturi

Ingrediente

  • * 4 oua
  • * 4 linguri zahar tos
  • * 4 linguri faina
  • * 1 lingurita apa de trandafir
  • * 200 g capsune
  • * 200 g rubarba

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse

Nela

Buna rău

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
FURSECURI CU FULGI DE CIOCOLATA