autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

Prajitura cu rubarba si visine

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2010

Ingrediente
300g unt sau margarina, 300g faina, 300g zahar, 6 oua, 2 plicuri zahar vanilat, o priza sare, 1 lingurita praf de copt, 2 tije rubarba, 300g visine fara samburi, 2 linguri zahar brut

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

4 voturi

Mod de preparare

Rubarba se spala,se trag aschiile,se curata si se taie in bucatele,de marimea dorita,visinilor li se scot samburii.Se pun intr-un castron impreuna si se adauga peste ele2 linguri de zahar brut.
Se freaca bine untul cu zaharul,sarea si vailia pana devine ca o spuma.Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma tare si se amesteca incet de jos in sus.Se tapeteaza tava mare de placinta cu hartie pergament,si se toarna compozitia in ea si deasupra se pun bucatelele de rubarba si visinele scurse de suc.Se introduce tava la cuptor sa se coaca la 180gC(cuptorul trebuie incins inainte)pentru 35-40 de minute.Se face testu cu scobitoarea pentru a fi siguri ca prajitura este coapta.Se lasa la racit,iar cine prefera o poate pudra cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec pufos cu oreo

Chec pufos cu oreo

Incingeti cuptorul electric la 175-180 grade , cu ventilatie 150 grade , gaz treapta 2 Intr-o punga

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Laptele, smantana, margarina topita, laptele batut se incalzesc sa fie caldute la care se adauga

20 voturi    11 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Ana,iti las cate caracteristici. Rubarba, var. revent, rabarbar. Planta erbacee legumicola, cu tulpina inalta, cu frunze mari si cu flori purpurii-, folosita in alimentatie si medicina. Considerata de unii fruct, de altii leguma, rubarba insoteste multe din preparatele noastre incepand din luna mai.Rubarba este o planta originara din Asia sau America de Nord, planta de acum fiind rezultatul unor hibrizi si incrucisari repetate. Rubarba creste in cantitati mari in Siberia si China, iar la noi este cultivata mai ales in zona Brasovului. Din petiolurile de rubarba se prepara compoturi, dulceata, suc, peltea, jeleuri, serbeturi, marmelade. Rubarba se foloseste la prajituri, tarte, inghetate, dar poate fi folosita si pentru prepararea de aperitive, in stare proaspata, sau ca garnitura, sub forma de sosuri si chutney (condiment iute preparat din fructe, otet, zahar), la mancaruri de legume sau carne. Sper ca ti-am fost de folos.

  • anamaria zaharia

    anamaria zaharia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    arata tare bine prajitura ! dar vrea totusi sa-mi explice cineva ce este rubarba?poate ca sunt eu mai inapoiata sau am mers de mult din romania si nu am aflat de existenta acestui cuvant pana acuma! multumesc

  • Georgiana

    Georgiana (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    Nu am incercat pana acum rubarb,dar prajitura asta arata super(trebuie sa o incerc).

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Tare gustoasa!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Foarte fina!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

4 voturi

Ingrediente

  • 300g unt sau margarina
  • 300g faina
  • 300g zahar
  • 6 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o priza sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 tije rubarba
  • 300g visine fara samburi
  • 2 linguri zahar brut

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Ana,iti las cate caracteristici. Rubarba, var. revent, rabarbar. Planta erbacee legumicola, cu tulpina inalta, cu frunze mari si cu flori purpurii-, folosita in alimentatie si medicina. Considerata de unii fruct, de altii leguma, rubarba insoteste multe din preparatele noastre incepand din luna mai.Rubarba este o planta originara din Asia sau America de Nord, planta de acum fiind rezultatul unor hibrizi si incrucisari repetate. Rubarba creste in cantitati mari in Siberia si China, iar la noi este cultivata mai ales in zona Brasovului. Din petiolurile de rubarba se prepara compoturi, dulceata, suc, peltea, jeleuri, serbeturi, marmelade. Rubarba se foloseste la prajituri, tarte, inghetate, dar poate fi folosita si pentru prepararea de aperitive, in stare proaspata, sau ca garnitura, sub forma de sosuri si chutney (condiment iute preparat din fructe, otet, zahar), la mancaruri de legume sau carne. Sper ca ti-am fost de folos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Caise aromate sub capac cu sos de caramel