Ingrediente
300g unt sau margarina, 300g faina, 300g zahar, 6 oua, 2 plicuri zahar vanilat, o priza sare, 1 lingurita praf de copt, 2 tije rubarba, 300g visine fara samburi, 2 linguri zahar brut
Dificultate: Redusa | Timp: 35 min
4 voturi
Mod de preparare
Se freaca bine untul cu zaharul,sarea si vailia pana devine ca o spuma.Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma tare si se amesteca incet de jos in sus.Se tapeteaza tava mare de placinta cu hartie pergament,si se toarna compozitia in ea si deasupra se pun bucatelele de rubarba si visinele scurse de suc.Se introduce tava la cuptor sa se coaca la 180gC(cuptorul trebuie incins inainte)pentru 35-40 de minute.Se face testu cu scobitoarea pentru a fi siguri ca prajitura este coapta.Se lasa la racit,iar cine prefera o poate pudra cu zahar pudra.
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010
Tare gustoasa!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010
Foarte fina!*****