autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

Prajitura cu rubarba

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2010

Ingrediente
300g unt sau margarina, 300g faina, 300g zahar, 6 oua, 2 plicuri zahar vanilat, o priza sare, 1 lingurita praf de copt, 7 fire rubarba(660g), 1 lingura zahar brut, Pentru bezea:, 4 albusuri, 200g zahar, Pentru sos:, 2 fire rubarba, 4 linguri zahar brut, 2 linguri apa, 10 capsuni

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

7 voturi

Mod de preparare

Rubarba se spala,se trag aschiile,se curata si se taie in bucatele,de marimea dorita.(Se pastreaza 2 tije pentru sos).Se pun intr-un castron si se adauga peste ele 1 lingura de zahar brut.
Se freaca bine untul cu zaharul,sarea si vailia pana devine ca o spuma.Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma tare si se amesteca incet de jos in sus.Se tapeteaza tava mare de placinta cu hartie pergament,si se toarna compozitia in ea si deasupra se pun bucatelele de rubarba scurse de suc.Se introduce tava la cuptor sa se coaca la 180gC(cuptorul trebuie incins inainte)pentru 20-25 de minute. Din cele 4 albusuri se prepara o bezea tare.
Albusurile se amesteca mai intii cu un praf de sare, pana devin spumoase. Zaharul se adauga in ploaie si se bat pina au o consistenta tare.Prajitura se scoate din cuptor si se adauga compozitia de bezea. Se mai da inca odata la cuptor pt. un timp de 20 minute.
Sosul:
Cele 2 tije pastrate se taie ,se pun intr-o craticioara cu 4 linguri de zahar si 2 linguri de apa.Se pune la foc mic sa fiarba 5-10 minute,se adauga pentru aroma si dulceaata 10 capsuni taiate in doua.Se lasa pe foc pana ce s-au inmuiat bine,apoi se paseaza cu blenderul pana devine o crema groasa.
Prajitura se serveste alaturi de acest sos putin acrisor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba

Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba

Blatul maro: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, ceasca de apa si esenta de rom. Se bat

4 voturi    3 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura  cu rubarba si capsuni

Prajitura cu rubarba si capsuni

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se

6 voturi    3 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    iulia_sandu (Chef de cuisine):

    Am facut-o acum 3 saptamani si a fost geniala. Nu stiam ca rubarba este asa de buna. Maine o sa o fac din nou!!!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    Ca de obicei...nota 10...

  • Fara foto

    Gabriela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Cred ca este foarte buna , desi nu am gustat niciodata rubarba, felicitari!

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Foarte bine arata prajiturica, cred ca a fost delicioasa:)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Va multumesc mult pentru aprecieri.Din pacate nu se gaseste foarte des la noi pe piata.Eu am gasit de curand in magazinele Kaufland.Este foarte buna si sub forma de compot.Are o aroma deosebita.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Din pacare nici eu nu am mancat rubarba pana acum, dar citind diferite retete cu ea, sigur am s-o incerc. Felicitari ! dupa cum arata cred ca este si foarte gustoasa.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Interesanta reteta,nu am gatit niciodata cu rubarba,dar niciodata nu e prea tarziu,felicitari pentru retetele tale deosebite!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Silvye...vreau si eu o bucatica ! Niciodata nu am gustat rubarba.Nici nu o cunosc numai din poze. Arata minunat.Bravo . !!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Arata tare bine!am cautat pe net rubarba,acum "stiu"ce este,dar nu am vazut niciodata si nici nu am gustat.....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Un deliciu! Si ce frumoasa ti-a iesit!*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Silviora, mai ai? Vin si eu sa vad cum ti-a iesit!

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Extraordinara reteta...felicitari...stiam ca se consuma dar nu sub forma de desert....am si votat-o!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Buna de tot, Silvia, arata f. bine! Chiar maine as vrea sa o execut, sper sa imi iasa. Am cules tufa de rabarbura de la mama, am vrut sa fac compot, dar voi face praji.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

7 voturi

Ingrediente

  • 300g unt sau margarina
  • 300g faina
  • 300g zahar
  • 6 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o priza sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 7 fire rubarba(660g)
  • 1 lingura zahar brut
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 200g zahar
  • Pentru sos:
  • 2 fire rubarba
  • 4 linguri zahar brut
  • 2 linguri apa
  • 10 capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ca de obicei...nota 10...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Valurile Dunarii