Albusurile se bat spuma , se adauga zaharul pudra , zaharul vanilat treptat si se bat pana se obtine o bezea.Din bezeaua obtinuta se opresc 3-4 linguri pentru ornat.In bezeaua ramasa se adauga galbenusurile amestecate cu scortisoara,se amesteca bine,apoi se toarna usor faina,bicarbonatul si se framanta pana se obtine un aluat tarisor. Se intinde foaia cam de 5-6 mm grosime,se taie in diferite forme ,se ung cu bezeaua pastrata,peste care se mai presara scortisoara.Se aseaza in tava unsa si se coc la foc potrivit. Dupa ce se scot din cuptor se vor acoperi cu un prosop curat pentru a se mai fragezi.

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii