Prajitura cu sfecla rosie si nuci

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu sfecla rosie si nuci

Ingrediente

  • 220 g de sfecla rosie cruda, rasa pe razatoarea mare
  • 3 oua
  • 150 g de zahar
  • 150 g de zahar brun (eu am folost melasa)
  • 180 g de faina
  • 300 ml de ulei
  • 150 g de nuca tocata
  • o lingurita cu scortisoara
  • un plic cu praf de copt
  • o lingurita cu esenta de vanilie
  • sare
  • un cub de unt
  • 250 g ce crema de branza (la temperatura camerei)
  • 200 g de zahar pudra
  • 100 g de unt (la temperatura camerei)

Mod de preparare

Punem un varf de lingurita cu sare peste faina. Adaugam praful de copt si scortisoara si amestecam bine.

Pregatim un bol in care punem uleiul. Adaugam zaharul si zaharul brun si batem cu mixerul, la viteza mare, pana cand sunt bine amestecate. Adaugam ouale si continuam sa mixam pana cand zaharul se topeste si obtinem un amestec omogen.

Adaugam amestecul de ingrediente uscate (faina, sare, praf de copt si scortisoara), sfecla rosie, nucile tocate si esenta de vanilie.Amestecam usor, cu o spatula, pana la omogenizarea completa.

Incalzim cuptorul.

Pregatim o tava cu dimensiunile de 20x25 cm, pe care o ungem cu jumatate din cubul de unt. Aranjam apoi hartie de copt si o ungem cu untul ramas. In aceste fel vom putea scoate foarte usor prajitura din tava, dar vom indeparta cu usurinta si hartia de copt. Turnam compozitia pentru prajitura cu sfecla rosie. Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 45 de minute, apoi reducem focul si o mai coacem 20 de minute.

Cand prajitura cu sfecla rosie este rumenita si trece testul scobitorii, o scoatem din cuptor. Scoatem desertul din tava si indepartam hartia de copt si il lasam sa se raceasca complet.

Pregatim glazura – punem crema de de branza peste unt si adaugam zaharul pudra. Amestecam usor, cu o spatula, cat sa incorporam putin zaharul.

Batem bine glazura, cu ajutorul mixerului, pana cand zaharul se topeste si obtiem o crema tartinabila, lucioasa si fina.

Cand prajitura este complet racita, punem deasupra glazura si o intindem uniform. Portionam si ornam cu nuca sau coaja rasa de portocala.

Servim (cu extra glazura).

Reteta video completa o gasiti la:http://youtu.be/VZGp4Dr_CkE

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise