Prajitura cu smintina si marmelada

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar smintina
  • 1 pahar untura sau unt
  • 1 pahar zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • ½ lingurita bicarbonat
  • 1 praf vanilie
  • faina cit cuprinde
  • 50 nuci curatate si pisate
  • 6 albusuri batute spuma
  • 1 pahar zahar
  • marmelada

Mod de preparare

Se freaca zaharul (1 pahar) cu untul sau untura si patru galbenusur, se adauga smintina, bicarbonatul si vanilia, se amesteca bine si se framinta cu faina o coca potrivit de moale. Se intinde cu vergeaua o foaie de marimea tavii de copt, se pune in tava si se unge cu marmelada. Se bat spuma 6 albusuri in care se adauga treptat un pahar de zahar, apoi nucile pisate (se amesteca usor dupa ce au fost puse nucile). Aceasta compozitie se asaza peste stratul de marmelada, se netezeste uniform si se coace la foc potrivit la inceput si spre sfirsit mai tare. Cind este gata, se taie in bucati patrate sau dreptunghiulare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise