autor:

tania

» » Prajituri

Prajitura cu smochine proaspete

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 07 octombrie 2015

Ingrediente
-400-500 g smochine proaspete dar nu prea coapte, taiate bucati mici, -4 oua, -200 g zahar, -3 linguri miere de albine, -100 ml ulei, -50 g unt, -100 g iaurt, -150 ml lapte, -300 g faina, -5 lingurite praf de copt, -un praf de sare, -vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Smochinele gata spalate, dupa ce le taiem coditele, se vor felia si fiecare felie se va taia in jumatate.

Vom separa albusul de galbenus si mixam albusul cu zaharul pana cand devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar.

Dupa ce compozitia a devenit ca o crema vom adauga pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si mierea, amestecandu-se pana cand totul devine omogen.

Peste compozitie vom adauga treptat, untul moale, uleiul, iaurtul, laptele, faina si praful de copt.

Se va amesteca totul bine, dupa care vom pregati vasul in care vom coace prajitura.

Eu am folosit un vas de silicon, dar l-am imbracat in hartie de copt unsa cu ulei, ca sa nu se lipeasca fructele de vas.

Vom turna jumatate din compozitie peste care presuram jumatate din smochine si apoi restul din compozitie si smochinele ramase.

Smochinele din ultimul strat, cu ajutorul unei linguri, le vom introduce bine in compozitie ca fructele sa fie total acoperite de aluat dupa coacere .

Se va aprinde cuptorul la 180 grade apoi vom introduce prajitura lasaind-o la copt cca.50 pana la 60 minute, dupa care o vom lasa sa se raceasca, apoi o vom rasturna pe un platou si o vom pudra cu zahar.

La mine nu a mai fost timp sa se raceasca, am taiat-o aproape fierbinte, pentru ca ai mei nu au mai avut rabdare...!

A iesit foarte buna si aromata .

Pofta buna!

Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu smochine proaspete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Delicii cu ananas

Delicii cu ananas

Pentru blat se bat albusele spuma apoi se adauga zaharul, galbenusele, nuca de cocos, faina si praful

5 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura cu caramel si nuca

Prajitura cu caramel si nuca

Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt. Dupa ce

31 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Marianne_Scarlat

    Marianne_Scarlat (Chef de cuisine) , 30 august 2018

    Bună prăjiturică!

  • tania

    tania (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2015

    Multumesc pentru comentarii.Se folosesc 4 oua pentru prajitura.

  • Fara foto

    Anka Vally , 12 octombrie 2015

    dar oua cate trebuie ,ca la reteta nu sunt adaugate ?

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2015

      Waw ce bine arata Tania, iar gustul trebuie sa fie unul foarte bun!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2015

      Eo prajitura buna si aspectuoasa,Tania! Bine ai venit,pe gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • -400-500 g smochine proaspete dar nu prea coapte
  • taiate bucati mici
  • -4 oua
  • -200 g zahar
  • -3 linguri miere de albine
  • -100 ml ulei
  • -50 g unt
  • -100 g iaurt
  • -150 ml lapte
  • -300 g faina
  • -5 lingurite praf de copt
  • -un praf de sare
  • -vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

2 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

6 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

Marianne_Scarlat (Chef de cuisine)

Bună prăjiturică!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
ECLERE CU CIOCOLATA