Prajitura cu smochine proaspete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu smochine proaspete

Ingrediente

  • -400-500 g smochine proaspete dar nu prea coapte, taiate bucati mici
  • -4 oua
  • -200 g zahar
  • -3 linguri miere de albine
  • -100 ml ulei
  • -50 g unt
  • -100 g iaurt
  • -150 ml lapte
  • -300 g faina
  • -5 lingurite praf de copt
  • -un praf de sare
  • -vanilie

Mod de preparare

Smochinele gata spalate, dupa ce le taiem coditele, se vor felia si fiecare felie se va taia in jumatate.

Vom separa albusul de galbenus si mixam albusul cu zaharul pana cand devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar.

Dupa ce compozitia a devenit ca o crema vom adauga pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si mierea, amestecandu-se pana cand totul devine omogen.

Peste compozitie vom adauga treptat, untul moale, uleiul, iaurtul, laptele, faina si praful de copt.

Se va amesteca totul bine, dupa care vom pregati vasul in care vom coace prajitura.

Eu am folosit un vas de silicon, dar l-am imbracat in hartie de copt unsa cu ulei, ca sa nu se lipeasca fructele de vas.

Vom turna jumatate din compozitie peste care presuram jumatate din smochine si apoi restul din compozitie si smochinele ramase.

Smochinele din ultimul strat, cu ajutorul unei linguri, le vom introduce bine in compozitie ca fructele sa fie total acoperite de aluat dupa coacere .

Se va aprinde cuptorul la 180 grade apoi vom introduce prajitura lasaind-o la copt cca.50 pana la 60 minute, dupa care o vom lasa sa se raceasca, apoi o vom rasturna pe un platou si o vom pudra cu zahar.

La mine nu a mai fost timp sa se raceasca, am taiat-o aproape fierbinte, pentru ca ai mei nu au mai avut rabdare...!

A iesit foarte buna si aromata .

Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise