Prajitura cu smochine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Crema: 1 pachet napolitane, 1 pahar de 200 ml - folosit ca masuratoare, 11/2 pahar lapte, 2 pahare zahar, 200 g unt, 350 g biscuiti macinati, 100 g smochine taiate marunt, 100 g stafide, 100 g nuca tocata marunt, 100 g nuca macinata, 2 linguri cacao, citiva stropi de rom
  • Glazura: 100 g ciocolata neagra, 50 g unt, 4 linguri lapte, 2 lingurite zahar

Mod de preparare

Se fierbe laptele, zaharul si untul. Se ia laptele de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga biscuitii, stafidele, smochinele, nuca, cacaoa si romul si se amesteca bine. Se pune in frigider sa se racoreasca si cind crema este rece se umplu foile (3 foi de napolitana si doua straturi crema). Prajitura se pune in frigider si se preseaza cu o greutate. Dupa ce s-a racit si presat (1-2 ore) se pune glazura calduta. Se taie in bucatele mici, dreptunghiulare sau romburi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise