Prima data se va prepara crema si siropul sa aiba timp sa se raceasca pana coacem blatul, iar ultima data preparam spuma de zahar ars.
Prepararea siropului:
Se fierbe apa cu zaharul pana cand se topeste zaharul.
Prepararea cremei:
Cele cinci lingurite de faina se vor dizolva bine intr-o cana cu lapte,apoi se va turna in cratita si se va amesteca bine cu cacao, se va fierbe si se va amesteca continuu la foc mic cu grija sa nu se lipeasca pana se ingroasa. Dupa ce se raceste se va amesteca cu margarina Rama frecata in prealabil cu 150 g de zahar si esenta dupa gust, obtinandu-se astfel o crema delicioasa care se va pastra la rece.
Prepararea blatului:
In albusuri se adauga un praf de sare si se bat cu mixerul pana se va obtine o spuma tare. Se vor adauga apoi galbenusurile amestecate bine cu zaharul, faina, nuca macinata, esenta de rom sau vanilie dupa gust , se va bate in continuare pana se omogenizeaza compozitia si se va turna aceasta compozitie intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul incins in prealabil cca 10-15 minute. Blatul se va incerca daca este copt cu o scobitoare, daca va iesi curata din compozitie atunci inseamna ca blatul nostru este copt.
Cand este gata blatul, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit se insiropeaza, se toarna crema racita,dupa care vom prepara spuma de zahar ars care se va turna in tava peste blat si crema.
Prepararea spumei de zahar ars:
Cele 6 albusuri si 250 g de zahar se vor bate cu mixerul pana se va obtine o spuma tare, o bezea.
Separat intr-o cratita se vor adauga 6 linguri de zahar si cand este topit ca un sirop se va turna peste spuma de abusuri si se va amesteca continuu cu mixerul pentru a nu se intari. Aceasta spuma se va turna in tava peste blatul insiropata si acoperit cu crema. Se introduce tava la frigider si se va servi dupa cateva 4-5 ore. Inainte de servire se presara deasupra ness sau ciocolata rasa.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii