autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Prajitura cu spuma de zahar ars

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, , 6 oua, 6 linguri cu faina, 6 linguri cu zahar, un praf de sare, 4 linguri cu miez de nuca macinat, esenta de vanilie sau esenta de rom dupa gust., , Pentru crema :, , un pachet de margarina Rama, o lingurita cu cacao, o cana cu lapte, 5 lingurite cu faina, 150 g zahar, esenta de rom sau vanilie dupa gust., , Pentru sirop:, , 100-150 ml apa, 2-3 linguri cu zahar, , Pentru spuma de zahar ars:, , 6 albusuri de ou, 250 g zahar si 6 linguri cu zahar separat.

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare


Prima data se va prepara crema si siropul sa aiba timp sa se raceasca pana coacem blatul, iar ultima data preparam spuma de zahar ars.



Prepararea siropului:

Se fierbe apa cu zaharul pana cand se topeste zaharul.



Prepararea cremei:



Cele cinci lingurite de faina se vor dizolva bine intr-o cana cu lapte,apoi se va turna in cratita si se va amesteca bine cu cacao, se va fierbe si se va amesteca continuu la foc mic cu grija sa nu se lipeasca pana se ingroasa. Dupa ce se raceste se va amesteca cu margarina Rama frecata in prealabil cu 150 g de zahar si esenta dupa gust, obtinandu-se astfel o crema delicioasa care se va pastra la rece.



Prepararea blatului:



In albusuri se adauga un praf de sare si se bat cu mixerul pana se va obtine o spuma tare. Se vor adauga apoi galbenusurile amestecate bine cu zaharul, faina, nuca macinata, esenta de rom sau vanilie dupa gust , se va bate in continuare pana se omogenizeaza compozitia si se va turna aceasta compozitie intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul incins in prealabil cca 10-15 minute. Blatul se va incerca daca este copt cu o scobitoare, daca va iesi curata din compozitie atunci inseamna ca blatul nostru este copt.

Cand este gata blatul, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit se insiropeaza, se toarna crema racita,dupa care vom prepara spuma de zahar ars care se va turna in tava peste blat si crema.



Prepararea spumei de zahar ars:



Cele 6 albusuri si 250 g de zahar se vor bate cu mixerul pana se va obtine o spuma tare, o bezea.

Separat intr-o cratita se vor adauga 6 linguri de zahar si cand este topit ca un sirop se va turna peste spuma de abusuri si se va amesteca continuu cu mixerul pentru a nu se intari. Aceasta spuma se va turna in tava peste blatul insiropata si acoperit cu crema. Se introduce tava la frigider si se va servi dupa cateva 4-5 ore. Inainte de servire se presara deasupra ness sau ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu spuma de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu spuma de zahar ars

Prajitura cu spuma de zahar ars

Prima data se va prepara crema si siropul sa aiba timp sa se raceasca pana coacem blatul, iar

44 voturi    30 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura After Eight

Prajitura After Eight

Taiem ciocolata in bucatele marunte. Amestecam faina cernuta cu amidonul si praful de copt. Adaugam

7 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Va multumesc tuturor pentru aprecieri...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Vai Valentina...de abia am putut citi reteta ta ! Am tot inghitit in sec citind-o... Delicioasa cu siguranta ! Felicitari !

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Interesanta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu faina
  • 6 linguri cu zahar
  • un praf de sare
  • 4 linguri cu miez de nuca macinat
  • esenta de vanilie sau esenta de rom dupa gust.
  • Pentru crema :
  • un pachet de margarina Rama
  • o lingurita cu cacao
  • o cana cu lapte
  • 5 lingurite cu faina
  • 150 g zahar
  • esenta de rom sau vanilie dupa gust.
  • Pentru sirop:
  • 100-150 ml apa
  • 2-3 linguri cu zahar
  • Pentru spuma de zahar ars:
  • 6 albusuri de ou
  • 250 g zahar si 6 linguri cu zahar separat.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc tuturor pentru aprecieri...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Strudel cu mere
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania