autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Prajitura cu spuma de zahar ars

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 august 2009

Ingrediente
Pentru blat:, , 6 oua, 6 linguri cu faina, 6 linguri cu zahar, un praf de sare, 4 linguri cu miez de nuca macinat, esenta de vanilie sau esenta de rom dupa gust., , Pentru crema :, , un pachet de margarina Rama Maestro, o lingurita cu cacao, o cana cu lapte, 5 lingurite cu faina, 150 g zahar, esenta de rom sau vanilie dupa gust., , Pentru sirop:, , 100-150 ml apa, 2-3 linguri cu zahar, , Pentru spuma de zahar ars:, , 6 albusuri de ou, 250 g zahar si 6 linguri cu zahar separat.

Dificultate: Medie Timp: 2h

44 voturi

Mod de preparare


Prima data se va prepara crema si siropul sa aiba timp sa se raceasca pana coacem blatul, iar ultima data preparam spuma de zahar ars.



Prepararea siropului:

Se fierbe apa cu zaharul pana cand se topeste zaharul.



Prepararea cremei:



Cele cinci lingurite de faina se vor dizolva bine intr-o cana cu lapte,apoi se va turna in cratita si se va amesteca bine cu cacao, se va fierbe si se va amesteca continuu la foc mic cu grija sa nu se lipeasca pana se ingroasa. Dupa ce se raceste se va amesteca cu margarina Rama Maestro frecata in prealabil cu 150 g de zahar si esenta dupa gust, obtinandu-se astfel o crema delicioasa care se va pastra la rece.



Prepararea blatului:



In albusuri se adauga un praf de sare si se bat cu mixerul pana se va obtine o spuma tare. Se vor adauga apoi galbenusurile amestecate bine cu zaharul, faina, nuca macinata, esenta de rom sau vanilie dupa gust , se va bate in continuare pana se omogenizeaza compozitia si se va turna aceasta compozitie intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul incins in prealabil cca 10-15 minute. Blatul se va incerca daca este copt cu o scobitoare, daca va iesi curata din compozitie atunci inseamna ca blatul nostru este copt.

Cand este gata blatul, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit se insiropeaza, se toarna crema racita,dupa care vom prepara spuma de zahar ars care se va turna in tava peste blat si crema.



Prepararea spumei de zahar ars:



Cele 6 albusuri si 250 g de zahar se vor bate cu mixerul pana se va obtine o spuma tare, o bezea.

Separat intr-o cratita se vor adauga 6 linguri de zahar si cand este topit ca un sirop se va turna peste spuma de abusuri si se va amesteca continuu cu mixerul pentru a nu se intari. Aceasta spuma se va turna in tava peste blatul insiropata si acoperit cu crema. Se introduce tava la frigider si se va servi dupa cateva 4-5 ore. Inainte de servire se presara deasupra ness sau ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu spuma de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu spuma de zahar ars

Prajitura cu spuma de zahar ars

Prima data se va prepara crema si siropul sa aiba timp sa se raceasca pana coacem blatul, iar

8 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Cheesecake 2 ciocolata

Cheesecake 2 ciocolata

Incalziti cuptorul la 150°C;faramitati biscuiti cu facaletul cu ajutorul hartiei pergament; Intr-o

10 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 30 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Este o prajitura foarte fina!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Multumesc...Intr-adevar are un gust deosebit Lumi...

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    cred ca toata savoarea e data de acea spuma de zahar ars!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Va multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Bun,bun,bun,prezentarea este de nota 10 cu felcitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Foarte buna, am salvat reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Multumesc...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

      Delicioasa. Fac si eu ceva asemanator, dar am sa fac dupa reteta asta ca mi se pare mai intersanta.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Cred ca este tare buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Multumesc...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Multumesc...

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      da ,o fi zaharul periculos(eu nu prea folosesc...diabetul)dar reteta asta imi face cu ochiul;deci..............salvata si va fi probata .sint sigura ca e BUNA

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Cat de buna trebuie sa fie..........mmmmmmmmmmmmm

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Multumesc...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Felicitari !Delicios ! Andrey,zice ca zaharul ars e f.daunator;am auzit si eu,dar e f.bun.Ca sa nu fie asa de daunator,il fac cu apa. Pt 200 g zahar e nevoie de 65 ml de apa. Dar prajitura ta e super !

    • Fara foto

      andrey , 07 septembrie 2009

      Zaharul ars e cel mai daunator :P

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Am salvat reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Multumesc tuturor ...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Delcioasa.

    • Fara foto

      menuca , 30 august 2009

      Am salvato,cu prima ocazie am sa o fac

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Deja imi lasa gura apa.... Salvat reteta ! Bravo !!!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Minunata prajitura!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Ce bine arata!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Multumesc pentru aprecieri si pentru incredere ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Multa sanatate si numai bucurii alaturi de cei dragi inimii tale draga Muryshor...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      O reteta extraordinara!Cred ca este o prajitura tare fina.Trebuie incercata.Felicitari!Produsul final are o prezentare frumoasa!

    • Fara foto

      muryshor , 18 august 2009

      Mi ati dat o idee super cu prajitura asta .Maine e ziua mea si chiar o fac ... am sa va scriu cum mi a iesit !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Este super reteta,o sa o incerc si eu.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

44 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu faina
  • 6 linguri cu zahar
  • un praf de sare
  • 4 linguri cu miez de nuca macinat
  • esenta de vanilie sau esenta de rom dupa gust.
  • Pentru crema :
  • un pachet de margarina Rama Maestro
  • o lingurita cu cacao
  • o cana cu lapte
  • 5 lingurite cu faina
  • 150 g zahar
  • esenta de rom sau vanilie dupa gust.
  • Pentru sirop:
  • 100-150 ml apa
  • 2-3 linguri cu zahar
  • Pentru spuma de zahar ars:
  • 6 albusuri de ou
  • 250 g zahar si 6 linguri cu zahar separat.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

mirey (Chef de cuisine)

Este o prajitura foarte fina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Rulada din bezea cu crema si afine alcoolizate