Prajitura cu stafide

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 175 g unt,
  • 175 g zahar brun,
  • 3 oua batute,
  • 50 g nuca macinata,
  • 300 g stafide,
  • 25 g coaja glasata de portocala si lamaie taiata marunt,
  • 175 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 lingura lapte,
  • 50 g migdale decojite.

Mod de preparare

Se unge cu unt o forma mica (diametrul: 20 cm) cu pereti detasabili si se tapeteaza fundul si peretii cu doua straturi de hartie pentru copt. Se unge si hartia si se incinge cuptorul la 150gr..

Se freaca bine untul cu zaharul si se incorporeaza, pe rand, ouale, apoi nuca, stafidele si coaja confiata de portocala si lamaie.

Separat se amesteca faina cu praful de copt, se cern si se incorporeaza in compozitie alternativ cu laptele (o lingura cu lapte, una cu faina).

Se toarna aluatul in forma, se netezeste, se face o mica adancitura la mijloc si de jur imprejurul formei se pun migdalele decojite, apasandu-le usor in aluat.

Se coace prajitura circa 3 ore si jumatate si se lasa in forma sa se raceasca.

Se scoate prajitura din forma, se indeparteaza hartia pentru copt si se tine doua zile intr-o cutie inchisa ermetic, dupa care se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise