autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu stafide

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
250 g faina, , 150 g stafide, , 250 g unt inmuiat, , 250 g zahar tos + 2 linguri pentru decorat, , 4 oua, , 2 lamai netratate, , 1 pachet de praf de copt, , 80 ml de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Inmuiati stafidele in rom. Frecati cu peria lamaile sub un jet de apa calda. - Ungeti cu unt o forma inalta si adanca. - Porniti cuptorul. - Amestecati untul inmuiat cu zaharul tos, pana cand compozitia devine deschisa la culoare si spumoasa. - Adaugati un ou, amestecand. Cand amestecul devine omogen, incorporati, amestecand in continuare o parte din faina amestecata cu praful de copt, apoi puneti al doilea ou. Procedati la fel, pana terminati toate ingredientele. - Adaugati coaja de lamaie rasa pe razatoarea mica si stafidele inmuiate in rom. - Varsati aluatul in forma unsa cu unt. Bagati-o la cuptor si lasati-o sa se coaca o ora. Verificati daca e coapta, varand in aluat lama unui cutit. Cand biscuitul e copt, cutitul trebuie sa iasa curat, fara urma de aluat. - Rasturnati prajitura pe un gratar si lasati-o sa se raceasca. In momentul servirii, pudrati-o cu zahar tos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza dulce, stafide si cacao

Prajitura cu branza dulce, stafide si cacao

Blat: Intr-un bol, destul de incapator, ouale se freaca cu zaharul. Se adauga apoi cele 10 linguri

8 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Cu Malai Si Stafide

Prajitura Cu Malai Si Stafide

Topiti untul, lasati-l sa se racoreasca putin apoi amestecati-l cu zaharul pana obtineti o pasta

14 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 150 g stafide
  • 250 g unt inmuiat
  • 250 g zahar tos + 2 linguri pentru decorat
  • 4 oua
  • 2 lamai netratate
  • 1 pachet de praf de copt
  • 80 ml de rom.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu