autor:

Fara foto

» » Prajituri

prajitura cu stafide si rom

Autor: Iuliana Chirila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana Chirila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Blatul, oua galbenusuri, 250 g. zahar, 2 linguri de cacao, un pahar nuca macinata, 8 linguri de lapte, 200 g. faina, o lingurita amoniac, arome, un praf de sare, Crema, un ou intreg, 2-3 linguri faina, un pachet de unt, o cana de lapte, o cana de zahar, 2 linguri cacao, esenta de rom sau un paharel de rom,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

51 voturi

Mod de preparare

Blatul: 5 galbenusuri se freaca cu 100 g. de zahar la care se adauga 2 linguri de cacao, un pahar de nuca macinata, 8 linguri de lapte caldut in care s-a stins amoniacul, 200 g. faina. 5 albusuri se bat cu un praf de sare si cu 150 g. zahar si se amasteca cu celelalte. Se coace la foc potrivit timp de 40- 45 min.

Crema: Stafidele se pastreaza 2-3 ore in rom sau esenta de rom. Un ou intreg, 2/3 linguri de faina si o cana de lapte se fierb la foc mic, se amestaca continu. Un pachet de unt se freaca cu o cana de zahar si 2 linguri de cacao. Dupa ce s-a racorit prima compozitie se amasteca cu untul frecat cu zahar, se adauga stafidele

Dupa ce s-a racit blatul se taie in doua si se pune crema. Se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu stafide si rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu pere si Nesquick

Prajitura cu pere si Nesquick

1. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

33 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina-Veronica_Piftor (Bucatar) , 04 octombrie 2012

    Este foarte buna. Crema este delicioasa. Ca idee, crema poate servi, chiar si fara unt, pe post de budinca excelenta!

  • Fara foto

    mioatza , 11 august 2008

    Vreau sa va multumesc pentru aceasta reteta, care mi-a dat posibilitatea sa multumesc si, chiar, sa fericesc pe mama-soacra si alte persoane care-au mancat din prajitura minunata care-am facut-o. Este EXCELENTAAAAAAAA !!!!! Felicitari drei. sau dnei. Iuliana Chirila !!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

51 voturi

Ingrediente

  • Blatul
  • oua galbenusuri
  • 250 g. zahar
  • 2 linguri de cacao
  • un pahar nuca macinata
  • 8 linguri de lapte
  • 200 g. faina
  • o lingurita amoniac
  • arome
  • un praf de sare
  • Crema
  • un ou intreg
  • 2-3 linguri faina
  • un pachet de unt
  • o cana de lapte
  • o cana de zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom sau un paharel de rom

Raporteaza reteta

Alina-Veronica_Piftor (Bucatar)

Este foarte buna. Crema este delicioasa. Ca idee, crema poate servi, chiar si fara unt, pe post de budinca excelenta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Biscuiti Cangur