autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu suc de rosii

Autor: Roses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Roses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
Foi:, 10 linguri suc de rosii (bulion subtiat), 10 linguri zahar (4 foi), 10 linguri ulei, 1 lingurita amoniac stins cu otet, Faina cat cuprinde., , Crema:, 1 pachet unt (sau margarina), ¾ cana zahar pudra, 2 galbenusuri, 2 borcane gem caise

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca sucul de rosii cu zaharul, se adauga uleiul amoniacul si faina pana se obtine o coca suficient de groasa pentru a putea fi intinsa.
Se impartea aluatul in 4 bucati, se tapeteaza fundul tavii cu faina, si se intinde fiecare bucata de aluat , pentru a putea fi coapta.

Se freaca untul cu zaharul pudra, si se pot adauga cele 2 galbenusuri crude pentru culoare (galbenusurile nu trebuiesc puse daca prajitura doreste a fi de post).
Se pune prima foaie coapta, se unge cu gem, se pune a 2-a foaie se pune amestecul de unt, a 3-a foaie unsa cu gem…si peste ultima foaie se pudreaza cu zahar pudra.

Se pot folosi doua feluri de gem, dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

53 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 10 linguri suc de rosii (bulion subtiat)
  • 10 linguri zahar (4 foi)
  • 10 linguri ulei
  • 1 lingurita amoniac stins cu otet
  • Faina cat cuprinde.
  • Crema:
  • 1 pachet unt (sau margarina)
  • ¾ cana zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 borcane gem caise

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Moelleux au chocolat