Se amesteca sucul de rosii cu zaharul, se adauga uleiul amoniacul si faina pana se obtine o coca suficient de groasa pentru a putea fi intinsa.
Se impartea aluatul in 4 bucati, se tapeteaza fundul tavii cu faina, si se intinde fiecare bucata de aluat , pentru a putea fi coapta.
Se freaca untul cu zaharul pudra, si se pot adauga cele 2 galbenusuri crude pentru culoare (galbenusurile nu trebuiesc puse daca prajitura doreste a fi de post).
Se pune prima foaie coapta, se unge cu gem, se pune a 2-a foaie se pune amestecul de unt, a 3-a foaie unsa cu gem…si peste ultima foaie se pudreaza cu zahar pudra.
Se pot folosi doua feluri de gem, dupa preferinte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii