autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu suc de rosii

Autor: Roses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Roses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
Foi:, 10 linguri suc de rosii (bulion subtiat), 10 linguri zahar (4 foi), 10 linguri ulei, 1 lingurita amoniac stins cu otet, Faina cat cuprinde., , Crema:, 1 pachet unt (sau margarina), ¾ cana zahar pudra, 2 galbenusuri, 2 borcane gem caise

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca sucul de rosii cu zaharul, se adauga uleiul amoniacul si faina pana se obtine o coca suficient de groasa pentru a putea fi intinsa.
Se impartea aluatul in 4 bucati, se tapeteaza fundul tavii cu faina, si se intinde fiecare bucata de aluat , pentru a putea fi coapta.

Se freaca untul cu zaharul pudra, si se pot adauga cele 2 galbenusuri crude pentru culoare (galbenusurile nu trebuiesc puse daca prajitura doreste a fi de post).
Se pune prima foaie coapta, se unge cu gem, se pune a 2-a foaie se pune amestecul de unt, a 3-a foaie unsa cu gem…si peste ultima foaie se pudreaza cu zahar pudra.

Se pot folosi doua feluri de gem, dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Prajitura cu suc de rosii

Prajitura cu suc de rosii

Foile: se amesteca ingredientele lichide sarea si vanilia, apoi se adauga fainea cu praful de copt

5 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 10 linguri suc de rosii (bulion subtiat)
  • 10 linguri zahar (4 foi)
  • 10 linguri ulei
  • 1 lingurita amoniac stins cu otet
  • Faina cat cuprinde.
  • Crema:
  • 1 pachet unt (sau margarina)
  • ¾ cana zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 borcane gem caise

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata