autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu suc de rosii

Autor: PREDA ELENA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PREDA ELENA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 decembrie 2013

Ingrediente
Foi: 20 de linguri de zahar, 20 de linguri suc de rosi, 20 de linguri ulei, 2 plicuri praf decopt, praf sare, vanilie, faina cat cuprinde. Crema: 1litru lapte sau apa, 200g gris, 1pachet unt, 3 linguri cocos, suc lamaie si coaja plus 400g gem de capsuni

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Foile: se amesteca ingredientele lichide sarea si vanilia, apoi se adauga fainea cu praful de copt se framanta un aluat nelipicios care se da la rece 30 de minute. Se face crema din lapte sau apa si gris si cand acesta s-a ingrosat se da deoparte si se adauga aromele si untul amestecand bine sa se incorporeze. Se coc 3-4 foi pe fundul unei tavi 7-8minute fiecare. Dupa ce sau racit se asambleaza foaie, crema, gem de capsuni, foaie, crema, gem si ultima foaie. Se lasa pana a doua zi apoi se taie. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu suc de rosii

Prajitura cu suc de rosii

Aluat: Aluatul se obtine amestecand toate ingredientele pentru foi, faina se adauga treptat pana

3 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

5 voturi

Ingrediente

  • Foi: 20 de linguri de zahar
  • 20 de linguri suc de rosi
  • 20 de linguri ulei
  • 2 plicuri praf decopt
  • praf sare
  • vanilie
  • faina cat cuprinde. Crema: 1litru lapte sau apa
  • 200g gris
  • 1pachet unt
  • 3 linguri cocos
  • suc lamaie si coaja plus 400g gem de capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de PREDA ELENA
Savarina

Savarina

Se bat albusurile separat cu zaharul,apoi sa adauga galbenusurile amestecate cu putina sare,se

4 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Ciorbita de pui

Ciorbita de pui

Carnea se transeaza si se spala bine si se pune la fiert,avand grija sa luam spuma in timpul procesului

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Biscuiti pentru ceai

Biscuiti pentru ceai

Se pune margarina la temperatura camerei, se adauga cele 2 oua, musli, zaharul, vanilia, nuca taiata

2 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi americane