autor:

gicuta

» » Retete de post

Prajitura cu suc de rosii

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2015

Ingrediente
Ingrediente foi:, 10 lg suc de rosii, 10 lg ulei, 10 lg zahar, 700g faina(aproximativ), 1 plic amoniac (se stinge in otet), un praf de sare, Ingrediente crema :, 800 ml lapte de soia, 9 lg gris, 150 g zahar, un pachet de margarina, esenta vanilie, 400 g gem de prune

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Aluat:



Aluatul se obtine amestecand toate ingredientele pentru foi, faina se adauga treptat pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de maini. Se lasa 30 minute la frigider dupa care se imparte in patru parti egale. Din bucatile de aluat se intind foi pe care le coacem pe dosul tavii (30x20 cm) tapetata cu faina. Se coc cam 12-15 minute in cuptorul deja incalzit.



Crema:



Punem laptele la fiert cu zaharul, cand da in clocot adaugam grisul in ploaie si lasam sa fiarba.Separat se mixeaza margarina. Adaugam peste margarina grisul racit, esenta de vanilie ,si mixam pana obtinem o compozitie omogena si cremoasa.



Asamblare :

Peste prima foaie asezam jumatate din crema de gris. Punem a doua foaie si gemul de prune. Peste a treia foaie adaugam restul de crema, dupa care se intinde uniform si acoperim cu ultima foaie. Se acopera cu folie si se da la frigider. Se taie a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

53 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu suc de rosii

Prajitura cu suc de rosii

Foile: se amesteca ingredientele lichide sarea si vanilia, apoi se adauga fainea cu praful de copt

6 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente foi:
  • 10 lg suc de rosii
  • 10 lg ulei
  • 10 lg zahar
  • 700g faina(aproximativ)
  • 1 plic amoniac (se stinge in otet)
  • un praf de sare
  • Ingrediente crema :
  • 800 ml lapte de soia
  • 9 lg gris
  • 150 g zahar
  • un pachet de margarina
  • esenta vanilie
  • 400 g gem de prune

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

21 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

18 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Supa de linte