Ingrediente
500g urda dulce, 2 linguri dulceata de pepene rosu ( sau stafide ), 500g faina, 400+200g zahar, 4 linguri cacao, 200g unt, 1 praf de copt, 1 lingurita(rasa) bicarbonat de sodiu, 350 ml lapte, 8 oua, 1 lingura amidon
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
26 voturi
Mod de preparare
In alt bol frecam 6 galbenuse cu 400g zahar si cu untul, adaugam laptele si la final ingredientele uscate. Amestecam usor cu o paleta.
Tapetam o tava cu unt si faina, rasturnam jumatate din compozitie, presaram urda pe toata suprafata aluatului, dupa care turnam si restul de aluat. Nivelam cu paleta si dam la copt pentru 1h, la foc moderat( cuptorul fiind incalzit in prealabil).
Intre timp batem bine, albusurile cu 200g zahar si amidonul. Dupa ce s-a scurs cele 60’, scoatem tava, adaugam albusul niveland-ul peste toata suprafata si mai dam la cuptor pentru 15-20’.
Cand este rece o portionam si o servim ca atare sau ornata cu ciocolata rasa.
Pofta buna!
Catalina (Chef de cuisine) , 03 martie 2013
arata tare bine!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010
Apetisantã!!!si nouã ne place mult urda :)
mia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010
Arata foarte bine!!!! si de gustoasa nici nu mai vorbesc,felicitari*****
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010
Foarte aspectuasa prajiturica asta, Lia draga.Imi place mult contrastele de culori. *****
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010
Foarte buna.
Sidy (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010
Lia ...eu am gustat-o deja dincolo !!! Foarte buna, mai ales ca mie imi place mult urda... Felicitari !
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010
Foarte gustoasa! Dar mai intai trebuie sa facem dulceata de pepene rosu dupa cum ne-ati invatat.