Intrun bol, amestecam urda, adaugam 2 oua si dulceata.
In alt bol frecam 6 galbenuse cu 400g zahar si cu untul, adaugam laptele si la final ingredientele uscate. Amestecam usor cu o paleta.
Tapetam o tava cu unt si faina, rasturnam jumatate din compozitie, presaram urda pe toata suprafata aluatului, dupa care turnam si restul de aluat. Nivelam cu paleta si dam la copt pentru 1h, la foc moderat( cuptorul fiind incalzit in prealabil).
Intre timp batem bine, albusurile cu 200g zahar si amidonul. Dupa ce s-a scurs cele 60’, scoatem tava, adaugam albusul niveland-ul peste toata suprafata si mai dam la cuptor pentru 15-20’.
Cand este rece o portionam si o servim ca atare sau ornata cu ciocolata rasa.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii