Intrun bol, amestecam urda, adaugam 2 oua si dulceata.
In alt bol frecam 6 galbenuse cu 400g zahar si cu untul, adaugam laptele si la final ingredientele uscate. Amestecam usor cu o paleta.
Tapetam o tava cu unt si faina, rasturnam jumatate din compozitie, presaram urda pe toata suprafata aluatului, dupa care turnam si restul de aluat. Nivelam cu paleta si dam la copt pentru 1h, la foc moderat( cuptorul fiind incalzit in prealabil).
Intre timp batem bine, albusurile cu 200g zahar si amidonul. Dupa ce s-a scurs cele 60’, scoatem tava, adaugam albusul niveland-ul peste toata suprafata si mai dam la cuptor pentru 15-20’.
Cand este rece o portionam si o servim ca atare sau ornata cu ciocolata rasa.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii