Se separa galbenusurile de albusuri si se mixseaza bine galbenusurile cu zaharul pana la obtinerea unei creme alb galbuie care face basici. Se topeste mararina si se adauga in compozitie dupa ce s-a racit un pic. Se incorporeaza cu grija faina si vanilia apoi se adauga incet laptele amestecand continuu. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza usor in asa fel incat sa ramana la suprafata lichidului.
Se unge o tava mai inalta si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia avand grija ca albusurile sa ramana deasupra si sa acopere toate suprafata. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc foarte foarte mic sau la o temperatura sub 150 de grade timp de o ora si jumatate. Prajitura este gata cand compozitia devine mai ferma si se rumeneste deasupra. Se taie dupa ce s-a racit in bucati si se poate servi cu frisca si fructe proaspete (de exemplu kiwi sau mandarine).
(Este importanta ordinea incorporarii ingredientelor pentru reusita prajiturii. Compozitia trebuie sa fie lichida si sa aiba deasupra bucatile de spuma din albus.)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii