Se separa galbenusurile de albusuri si se mixseaza bine galbenusurile cu zaharul pana la obtinerea unei creme alb galbuie care face basici. Se topeste mararina si se adauga in compozitie dupa ce s-a racit un pic. Se incorporeaza cu grija faina si vanilia apoi se adauga incet laptele amestecand continuu. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza usor in asa fel incat sa ramana la suprafata lichidului.
Se unge o tava mai inalta si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia avand grija ca albusurile sa ramana deasupra si sa acopere toate suprafata. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc foarte foarte mic sau la o temperatura sub 150 de grade timp de o ora si jumatate. Prajitura este gata cand compozitia devine mai ferma si se rumeneste deasupra. Se taie dupa ce s-a racit in bucati si se poate servi cu frisca si fructe proaspete (de exemplu kiwi sau mandarine).
(Este importanta ordinea incorporarii ingredientelor pentru reusita prajiturii. Compozitia trebuie sa fie lichida si sa aiba deasupra bucatile de spuma din albus.)
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii