autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu vanilie

Autor: Gurgu Dana (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gurgu Dana (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2006

Ingrediente
8 oua, 350 g de zahar, 250 g de margarina, 9 linguri de supa cu faina, 5-6 pliculete de vanilie, 1 l de lapte (gras dar nefiert)

Dificultate: Medie Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri si se mixseaza bine galbenusurile cu zaharul pana la obtinerea unei creme alb galbuie care face basici. Se topeste mararina si se adauga in compozitie dupa ce s-a racit un pic. Se incorporeaza cu grija faina si vanilia apoi se adauga incet laptele amestecand continuu. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza usor in asa fel incat sa ramana la suprafata lichidului.
Se unge o tava mai inalta si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia avand grija ca albusurile sa ramana deasupra si sa acopere toate suprafata. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc foarte foarte mic sau la o temperatura sub 150 de grade timp de o ora si jumatate. Prajitura este gata cand compozitia devine mai ferma si se rumeneste deasupra. Se taie dupa ce s-a racit in bucati si se poate servi cu frisca si fructe proaspete (de exemplu kiwi sau mandarine).
(Este importanta ordinea incorporarii ingredientelor pentru reusita prajiturii. Compozitia trebuie sa fie lichida si sa aiba deasupra bucatile de spuma din albus.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si budinca de vanilie

Prajitura cu mere si budinca de vanilie

Incepem cu merele: Spalam merele, le decojim si le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Punem

3 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Pentru blaturi (separat pentru fiecare), mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi

8 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 350 g de zahar
  • 250 g de margarina
  • 9 linguri de supa cu faina
  • 5-6 pliculete de vanilie
  • 1 l de lapte (gras dar nefiert)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Briose-martisor (Spring- muffins)