Prajitura cu vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 350 g de zahar
  • 250 g de margarina
  • 9 linguri de supa cu faina
  • 5-6 pliculete de vanilie
  • 1 l de lapte (gras dar nefiert)

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri si se mixseaza bine galbenusurile cu zaharul pana la obtinerea unei creme alb galbuie care face basici. Se topeste mararina si se adauga in compozitie dupa ce s-a racit un pic. Se incorporeaza cu grija faina si vanilia apoi se adauga incet laptele amestecand continuu. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza usor in asa fel incat sa ramana la suprafata lichidului.

Se unge o tava mai inalta si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia avand grija ca albusurile sa ramana deasupra si sa acopere toate suprafata. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc foarte foarte mic sau la o temperatura sub 150 de grade timp de o ora si jumatate. Prajitura este gata cand compozitia devine mai ferma si se rumeneste deasupra. Se taie dupa ce s-a racit in bucati si se poate servi cu frisca si fructe proaspete (de exemplu kiwi sau mandarine).

(Este importanta ordinea incorporarii ingredientelor pentru reusita prajiturii. Compozitia trebuie sa fie lichida si sa aiba deasupra bucatile de spuma din albus.)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise