autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu visine

Autor: roro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: roro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
1 kg visine, 2 cani cu zahar, 7 oua, 10 linguri apa, 10 linguri ulei, 1 si 1/2 faina, vanilie, coaja de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma. Se fierb 10 linguri apa cu 2 cani zahar. Cand da in clocot, siropul se toarna peste albusurile batute, putin cate putin folosind mixerul. Se adauga galbenusurile, uleiul, coaja de lamaie, vanilia si putina sare. Faina se adauga amestecand cu lingura de sus in jos ca la pandispan.
Se tapeteaza tava de la aragaz(preferabil se pune hartie de copt) se toarna compozitia iar deasupra se aseaza visinele scurse de zeama. Iarna se pot folosi visine conservate (3 kg visine fara samburi + 1 kg zahar + 12 aspirine pisate se lasa 24 ore si se pun apoi in borcane de 800g).
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Pregatim un pandispan din: 6 albuse batute spuma, la care adaugam praful de copt si continuam sa

1 vot    11 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu ciocolata si visine

Prajitura cu ciocolata si visine

Am incalzit dulceata de visine intr-un vas cu apa la foc mic, apoi am strecurat visinele. Siropul

6 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg visine
  • 2 cani cu zahar
  • 7 oua
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 1 si 1/2 faina
  • vanilie
  • coaja de lamaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cioco-caramel