autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu visine

Autor: oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2009

Ingrediente
Oua: 6, Zahar tos: 225 gr, Faina: 225gr, Ulei: 6 lg, Coaja si zeama de la ½ lamaie, Visine (bine scurse), Zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu ½ din zahar pana se obtine o crema pufoasa, apoi se incorporeaza uleiul cate putin (ca la maioneza). Se pun usor aromele.

Albusurile se bat spuma tare. Se dauga cate putin zaharul (restul de ½) amestecand mereu. Apoi zema de lamaie dupa care se mai amesteca putin.

Faina se amesteca in crema de galbenus alternativ cu albusul – prin rostogolire (amestecand de jos in sus ca sa nu cada albusul).

Compozitia se pune in strat egal in tava pregatita normal sau cu hartie de copt.

Visinele scurse se pun la rand deasupra compozitiei , fara sa se apese.

Se coace la foc potrivit 30 – 35’.

Se pudreaza (calda) cu zahar aromat cu vanilie .

Se taie caldutza sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Pentru inceput se separa galbenusul de albus. Visinile se curata de samburi si se pun la scurs intr-o

11 voturi    8 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • Oua: 6
  • Zahar tos: 225 gr
  • Faina: 225gr
  • Ulei: 6 lg
  • Coaja si zeama de la ½ lamaie
  • Visine (bine scurse)
  • Zahar vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
CORNULETE DE POST