Galbenusurile se freaca cu ½ din zahar pana se obtine o crema pufoasa, apoi se incorporeaza uleiul cate putin (ca la maioneza). Se pun usor aromele.
Albusurile se bat spuma tare. Se dauga cate putin zaharul (restul de ½) amestecand mereu. Apoi zema de lamaie dupa care se mai amesteca putin.
Faina se amesteca in crema de galbenus alternativ cu albusul – prin rostogolire (amestecand de jos in sus ca sa nu cada albusul).
Compozitia se pune in strat egal in tava pregatita normal sau cu hartie de copt.
Visinele scurse se pun la rand deasupra compozitiei , fara sa se apese.
Se coace la foc potrivit 30 – 35’.
Se pudreaza (calda) cu zahar aromat cu vanilie .
Se taie caldutza sau rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii