autor:

dicarmencitta1957

» » Prajituri

Prajitura cu visine

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2009

Ingrediente
4 oua., 120 gr unt., 70gr gris sau faina., 1 lingurita praf de copt., 120 gr zahar brut.(eu folosesc fructoza,ptr ca nu contine aditivi alimentari si nici E-uri.), 250 gr branza proaspata., 250 gr ricootta(se poate pune500 gr branza de vaci proaspata si 4 linguri de smanata)., 1 borcan de visine din compot fara samburi.(sau daca aveti la congelator visine cam 300-400 gr visine, o pun din ochi).

Dificultate: Medie Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste cam la 180 grade(fiecare stie cum functioneaza cuptorul din dotare)
Apoi separam ouale, albusul se bate spuma cu putina sare si apoi se pune la frigider.Untul,zaharul,galbenusele se bat pana devine o crema spumoasa.Se amesteca grisul cu praful de copt.Se adauga branza si albusul batut spuma.Compozitia se pune intr-o forma rotunda de circa 18 cm sau ce aveti la indemana,peste care venim cu visinele scurse si o lasam la cuptor 45 minute.(eu am o forma de 18 cm de la IKEA, care se desface si ramane perfect rotund ca un tort).Dupa ce au trecut cele 45 de minute, o lasam in cuptor sa se raceasca,apoi o bagam la frigider.Este o prajitura racoritoare si foarte gustoasa.Se poate face si cu alte fructe.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se freaca un pachet de margarina "unirea" cu 100 gr zahar,pana obtinem o crema. Separam

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt. Punem

260 voturi    35 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Delicioasa, dar si foarte aspectoasa!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    In sezonul de vara toate prajiturile cu fructe sunt delicioase...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

    Cred ca e delicioasa... o sa o incerc.Eu pregatesc tot timpul anului astfel de prajituri deoarece congelez fructe(caise,visine,capsuni,corcoduse,prune....).

Dificultate

Medie

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • 4 oua.
  • 120 gr unt.
  • 70gr gris sau faina.
  • 1 lingurita praf de copt.
  • 120 gr zahar brut.(eu folosesc fructoza,ptr ca nu contine aditivi alimentari si nici E-uri.)
  • 250 gr branza proaspata.
  • 250 gr ricootta(se poate pune500 gr branza de vaci proaspata si 4 linguri de smanata).
  • 1 borcan de visine din compot fara samburi.(sau daca aveti la congelator visine cam 300-400 gr visine
  • o pun din ochi).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioasa, dar si foarte aspectoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foaie sfaramata