Prajitura cu visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu visine

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 275 gr unt moale
  • 250 gr zahar pudra
  • 4 oua , 1lingurita praf de copt
  • 250 gr de faina
  • ptr umplutura
  • 500 gr de visine fara samburi sau 2 borcane de compot de visine strecurate.
  • 1 pahar de zahar
  • 1lingura miere
  • 2 linguri de brandy sau koniak
  • 30 gr de unt
  • 1lingurita de vanilie

Mod de preparare

Ptr umplutura

Intr-o tigaie de teflon mare se pune untul visinile si restul ingridentelor si se lasa sa fiarba 3 minute.

Se strecoara visinile si se pun intr-o tava rotunda ptr copt unde lichidele nu curg.Se aseaza visinile pe toata tava si seadauga 1/4 de pahar din lichidul tigaii,si lasam la frigider sa se raceasca.

ptr alauat

Se freaca untul cu praful de zahar dupa care se adauga ouale si faina cu praful de copt.

Se amesteca bine si se toarna peste visine.

Se coace la 180 de grade (cuptorul incalzit dinainte) aproape 25 de minute pina cind chibritul este uscat.

Se lasa sa se raceasca cel putin 10 minute dupa care rasturnam pe un platou ca visinile sa fie deasupra.

Se serveste cu putina frisca si putun din zeama cea mai ramas in tigaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise