autor:

nicoleta

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu visine

Autor: nicoleta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Ingrediente
Pentru blat:4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri faina, 100g ciocolata amaruie 85% cacao, 100g stafide, 100g miez de nuca maruntit, 1/4 pachet de unt, Crema:250g branza dulce de vaca, 250g visine fara samburi, 1 iaurt simplu 175ml, 200 ml frisca, 1 esenta de rom, 5 plicuri zahar vaniliat, 5 linguri zahar, 1 plic gelatina, Sirop:100ml apa, 1 lingura zahar, 1 esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Ciocolata si untul se pun la topit intr-un vas pe abur.Galbenusele se freaca spuma cu 2 linguri de zahar si se adauga ciocolata topita cu unt, nucile si stafidele.Albusele se bat spuma cu 2 linguri de zahar si se amesteca cu galbenusele si ciocolata, la sfarsit se pune faina.Amestecul se toarna intr-o forma rotunda cu fund detasabil unsa si infainata.Se introduce in cuptorul incalzit si se coace 35 minute(se verifica cu o scobitoare, daca iese curata este gata)
Braza se amesteca cu iaurtul si zaharul vaniliat si se freaca cu blenderul pana devine o pasta fina.Visinele impreuna cu zaharul se pun intr-o craticioara pe foc si se dau un clocot, cand s-au racit putin se adauga esenta de rom si se pun peste branza.Gelatina se dizolva conform instructiunilor de pe ambalaj si se adauga amestecului impreuna cu frisca batuta.Blatul rece se pune din nou in tava rotunda si se insiropeaza bine cu sirop din 100ml apa 1 lingura zahar si o esenta de rom . Se toarna peste blatul insiropat amestecul de branza cu fructe si se lasa cateva ore in frigider.Se scoate din forma de tort si aseaza pe un platou deasupra se rade ciocolata amaruie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se pune la mixat ouale cu zahar si zahar vanilat,se adauga faina,praful de copt stins cu otet de

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Visinele fara samburi le amestecam cu 5 linguri de zahar si le lasam 1 ora la frigider, apoi le punem

9 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Arata minunat!

  • Florina

    Florina (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Arata foarte bine si cred ca este foarte gustos.Inca ma gandesc la ce reteta cu visine sa fac sambata aceasta.Felicitari!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Arata bine si...racoritor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 100g ciocolata amaruie 85% cacao
  • 100g stafide
  • 100g miez de nuca maruntit
  • 1/4 pachet de unt
  • Crema:250g branza dulce de vaca
  • 250g visine fara samburi
  • 1 iaurt simplu 175ml
  • 200 ml frisca
  • 1 esenta de rom
  • 5 plicuri zahar vaniliat
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • Sirop:100ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de nicoleta
PRAJITURA CU MAC SI FRUCTE

PRAJITURA CU MAC SI FRUCTE

Se fierbe macul in lapte 5 minute si se pune la racit.Se freaca untul cu zaharul pana devine spumos

10 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Arata minunat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Cheesecake cu ciocolata