autor:

IONELA

» » Prajituri

PRAJITURA CU VISINE

Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Ingrediente
6 oua,6 linguri/1 cana zahar,1 praf de copt,1 cana faina,500 gr visine,zahar pudra,zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

113 voturi

Mod de preparare

Ouale se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma cu zaharul si saharul vanilat ,se adauga pe rand galbenusurile,praful de copt stins in zeama de lamaie si faina in ploaie.Visinile se spala si se scot samburii apoi se lasa la scurs.Se unge o tava cu ulei se adauga compozitia si se introduce la cuptor 5 minute dupa care se adauga visinile,se introduce din nou la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.Dupa ce se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca ,se taie si se pudreaza cu zahar pudra .
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU VISINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si visine

Prajitura cu branza si visine

Visinele, dupa ce le scoatem samburii le punem la scurs pe o sita, iar dedesubt puneti o farfurioara

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul 10 minute, pina isi dubleaza

10 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mary , 15 iunie 2017

    6 linguri de ce???

  • Fara foto

    elena , 10 iulie 2015

    se poate pune si nuca fulgi in aluat iese mai buna

  • Fara foto

    Simona Pasarin , 21 iunie 2015

    Aurora Adelina 6 linguri ulei si o cana zahar

    • Fara foto

      Simona Pasarin , 21 iunie 2015

      6 oua, 6 linguri ulei, o cana zahar (125 g), o cana faina (125 g depinde de faina), 1 praf copt, 500 g visine, zahar pudra pentru pudrat....mai adaug un sfat... putin gris, in cazul in care visinele nu s-au scurs bine se trec prin gris, astfel nu se lasa la baza prajiturii

    • Fara foto

      Simona Pasarin , 21 iunie 2015

      6 linguri ulei

    • Fara foto

      Deyutza Deyutza , 04 iunie 2015

      o cana de faina?mai exact gramajul poate sa fie cana mare,mica.....

    • Fara foto

      andreea , 04 iunie 2015

      o cana de faina poate sa fie cana mare,mica gramaj?

    • Fara foto

      Aurora Adelina , 04 iunie 2015

      sunt scrise in stanga fotografiei... 6 oua, 6 linguri sau o cana zahar, 1 praf copt, o cana faina, 500g visine, zahar pudra, zeama de lamaie

    • Fara foto

      Roxana Der , 04 iunie 2015

      As vrea sa fac reteta dar nu văd cantitățile..aștept răspuns..Mulțumesc

    • Fara foto

      Eugenia Tiugea , 03 iunie 2015

      Cea mai buna e reteta cu unt!!!

    • Fara foto

      Any Any , 03 iunie 2015

      180 grade cred eu.cate minute??? Nu stiu .

    • Fara foto

      Girboiu Ioana , 18 iulie 2013

      DA EU AM FACUT PRAJITURA SI MIA ESIT E FOARTE BUNA AM MINCATO NU A MAI RAMAS NIMIC.

    • Fara foto

      Lup Simona , 01 iulie 2013

      DA EU AM FACUT PRAJITURA SI MIA ESIT E FOARTE BUNA AM MINCATO NU A MAI RAMAS NIMIC.

    • Fara foto

      Bumb Cipri , 01 iulie 2013

      DA EU AM FACUT PRAJITURA SI MIA ESIT E FOARTE BUNA AM MINCATO NU A MAI RAMAS NIMIC.

    • Fara foto

      Iuliana Pizziferri , 01 iulie 2013

      la cate grade incingem cuptorul? nu e foarte clara reteta.

    • Fara foto

      Dumy San , 01 iulie 2013

      6 linguri de ulei,,, pe care eu le pun dupa ce pun galbenusurile peste albusurile spuma!

    • Fara foto

      Irina Buliga , 01 iulie 2013

      nai specificat 6 linguri de?

    • Fara foto

      Roxie , 01 iulie 2013

      6 linguri din ce ingredient? :)

    • Fara foto

      Emily Natalys Merrow , 01 iulie 2013

      6 linguri... De ce?

    • Fara foto

      Amar Galy , 27 iunie 2013

      hmmmmm bun bun!

    • Fara foto

      Carina , 16 iunie 2013

      Nu prea am inteles, partea cu "6 linguri" din ingredinete.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

      Preferata mea...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2012

      Usor de facut si foarte buna !

    • Andra

      Andra (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Foarte buna si e o varianta mai usor de facut decat cea care o foloseam de obicei. Am sa incerc.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Am facut aceasta reteta si cu struguri, insa raman la ideea mea ca tot mai buna este cu visine, pentru ca este mai racoritoare .

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Foaret buna prajitura cu visine. Arata bine de tot!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Ce bine arata!Eu am incercat si cu caise si a iesit o bunatate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Arata foarte bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

113 voturi

Ingrediente

  • 6 oua,6 linguri/1 cana zahar,1 praf de copt,1 cana faina,500 gr visine,zahar pudra,zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de IONELA
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

6 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand

14 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
SALATA DE FRUCTE

SALATA DE FRUCTE

Fructele se spala, apoi se taie marunt, se pun intr-un castron, se adauga siropul de capsuni, se

43 voturi    16 comentarii
30 min
Salate de fructe

Mary

6 linguri de ce???

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica