autor:

susu

» » Prajituri

Prajitura cu visine

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 august 2009

Ingrediente
6 oua, 275 gr faina, 275 gr zahar, 2 linguri zahar vanilat, 5 linguri apa clocotita fiarta (eu am pus si 2 lg de lichior de cocos), 2 linguri de zahar pudra, 300 gr visine, capsuni sau caise.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

47 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin crema. Se adauga pe rand 5 linguri de apa clocotita fiarta si se mixeaza dupa fiecare lingura adaugata. Se pune si zaharul vanilat.Daca doriti un blat mai pufos si aerat faina se cerne de doua ori dupa ce a fost masurata Adaugam toata faina dintr-un foc si amestecam de cateva ori cu lingura de lemn, apoi adaugam in doua transe albusurile batute bat cu 2 linguri de zahar pudra(amestecam de jos in sus ca sa nu se lase). Punem aluatul in tava unsa si tapetata ( eu folosesc tava cuptorului) iar pe deasupra visinele intregi fara samburi, capsunile taiate in doua daca sunt mari sau caisele tot pe din doua sau felii in functie da marimea lor. Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute(in primele 15 minute nu deschidem cuptorul) Dupa 30 minute se face testul cu scobitoarea in locul unde este numai blat fara fructe. A nu se lasa mai mult de 35 minute pentru ca se va arde in partea de jos. Dupa racire se scoate din tava si se pudreaza cu putin zahar pudra pentru aspect si apoi se taie.Eu am pus si cateva caise si cirese pentru aspect.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PRAJITURA CU VISINE

PRAJITURA CU VISINE

Ouale se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma cu zaharul si saharul vanilat ,se

112 voturi    28 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura pufoasa cu visine

Prajitura pufoasa cu visine

1. Punem visinele cu 3 linguri de zahar pudra intr-o cratita si le fierbem la foc mare cateva minute.

30 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicla Francesco De Sario , 01 iulie 2015

    Salicilat- cunoașteți acest cuvant???? Acid acetilsalicilic =aspirina ... e un conservant pe care bunica mea il folosea des pentru ca costa mai putin decat conservantul pe care de multe ori la țară nu se gasea tot timpul

  • Fara foto

    Rodica Ardelean , 29 iunie 2015

    Diana Carmen Saioc O DA,ASPIRINA NU LASA SA SE STRICE ,IN LOC DE CONSERVANT,SI E FF OK

  • Fara foto

    Zaccagna Alina , 15 mai 2015

    Pa rerea mea dupa 15 min.de la coacere sa incercati sa puneti fructele sau inaite de a le pune la cuptor sa presaram un pic de gris...o sa incerc si eu...

    • Fara foto

      Zaccagna Alina , 15 mai 2015

      De ce aspirina tine loc de conservant o foloseste multa lume !!

    • Fara foto

      Diana Carmen Saioc , 22 aprilie 2015

      Aspirine? Doamne fereste!

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 03 martie 2015

      ca sa nu se lase pe fundul tavii cateodata pun fructele deasupra, peste aluat nu la mijloc.

    • Fara foto

      Camelia Bizadea , 01 martie 2015

      dati-le prin faina

    • Fara foto

      Monica Dascal , 20 ianuarie 2015

      ce sa fac sa nu se depuna fructele pe fundul tavii?

    • Fara foto

      Marioara Maftei , 15 ianuarie 2015

      apreciez modul de preparare diferit de ce fac eu.

    • Fara foto

      Marlena Mihailescu , 05 iulie 2014

      exact asa este reteta

    • Fara foto

      Marlena Mihailescu , 05 iulie 2014

      mama mea facea asa cu visine, cirese ,.... dar la tarta facea aluatul de pandispan, acaest mod de conservare este batranesc dar excelent

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 16 martie 2014

      eu nu folosesc asa ceva, la aspirina ma refer, toate conservele mele tin fara absolut nimic, nici nu trebuie sa le fierb la bain marie, totul este sa fie curate si sterilizate borcanele. Mie personal imi plac mult mai mult fructele si legumele congelate decat puse la borcan.

    • Fara foto

      Teodorescu Ovidiu , 15 martie 2014

      In ceea ce priveste visinele pentru aceasta prajitura , nu se tin la cogelator , o doamna mi-a dat o reteta foarte buna de conservat visinele in felul urmator: 10 cani cu visine ( fara sambure) , 10 aspirine pisate , 1 kg. zahar tos. Visinele se pun intr-un vas mare , se adauga zaharul si aspirinile pisate, sa amesteca cu o lingura de lemn . Se lasa in vasul respectiv o zi , doua , pana s-a topit zaharul , se pun visinele in borcane de 800 g , se toarna siropul peste , se pune capac (cu filet sau fara ) . NU se fierb ! Sa stiti ca am avut visine conservate in acest mod , si cu un an in urma . Siropul se poate pune peste visinata . Incercati anul acesta , sigur o sa fiti multumite/i

    • Fara foto

      Teodorescu Ovidiu , 15 martie 2014

      eu pregatesc acest aluat turnat dupa reteta mamei mele : 6 oua , zahar o cana pentru ceai , doua cani faina , un pahar cu ulei , cinci lunguri apa rece , un varf cutit cu amoniac, mirodenii. Deasupra se pot pune si: mere , prune , piersici , branza ( pregatita ca la placinta cu branza) , cirese , capsuni

    • Fara foto

      Mariana Vijiala , 14 martie 2014

      am facuto si eu de multe ori este preferata mea si a familiei mele buna rau

    • Fara foto

      Elena Matei , 17 ianuarie 2014

      Delicioasa! Chiar astazi am incercat sa fac si eu aceasta prajitura si mi-a reusit! E asa pufoasa iar gustul dulce- acrisor e minunat! ;)

    • Fara foto

      Cami , 30 iunie 2010

      Foarte buna parajitura.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Ce bine ca am nimerit si eu aici, am salvat reteta, prajitura arata intrun mare fel. Retetele tale si preparatele sunt delicioase, felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Susu draga mea, arata foarte bine prajitura ta,sunt sigura ca a fost foarte gustoasa.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Super arata,draga Susu.Felicitari.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Multumesc. Sant perfectionista. Cateodata este si un dezavantaj.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Frumoasa prezentare,felicitari.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Este foarte buna pentru ca am cautat mai multe retete de pandispan si am gasit intr-adevar una care sa ma satisfaca. Sant foarte pretentioasa. Asa ca acest pandispan este pufos si bun. Am pus si cateva cirese si caise pentru aspect.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Imi plac foarte mult prajiturile cu fructe...Prajiturica ta cred ca este foarte gustoasa si arata super bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

47 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 275 gr faina
  • 275 gr zahar
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 5 linguri apa clocotita fiarta (eu am pus si 2 lg de lichior de cocos)
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 300 gr visine
  • capsuni sau caise.

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

susu (Chef de cuisine)

ca sa nu se lase pe fundul tavii cateodata pun fructele deasupra, peste aluat nu la mijloc.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tarta cu capsuni si branza Ricotta