Mai intai se spala visinile si se scot samburii,se pun visinile intr-o strecuratoare, peste care se adauga 2 linguri cu zahar.Se lasa la scurs pana este gata aluatul.
Pregatire aluat:
Se pune margarina intr-un castron se adauga zaharul,vanilia si praful de sare si se amesteca cu mixerul pana devine o crema spumoasa si se topeste zaharul.Apoi se adauga pe rand cel 6 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare.Se adauga faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma tare,amestecand usor de jos in sus.Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie pergament,se toarna compozitia in tava,iar deasupra se pun visinile scurse.Se baga tava in cuptorul preincins,la temperatura de 160 g,si se coace timp de 40 minute.Se scoate,se lasa la racit se taie bucati si cine prefera o poate pudra cu zahar farin.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii