autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

PRAJITURA CU VISINE

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
280g margarina rama(sau unt), 280g zahar, 280g faina, 6 oua, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, un praf de sare, 1kg visine proaspete fara samburi, 2 linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

30 voturi

Mod de preparare

Mai intai se spala visinile si se scot samburii,se pun visinile intr-o strecuratoare, peste care se adauga 2 linguri cu zahar.Se lasa la scurs pana este gata aluatul.
Pregatire aluat:
Se pune margarina intr-un castron se adauga zaharul,vanilia si praful de sare si se amesteca cu mixerul pana devine o crema spumoasa si se topeste zaharul.Apoi se adauga pe rand cel 6 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare.Se adauga faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma tare,amestecand usor de jos in sus.Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie pergament,se toarna compozitia in tava,iar deasupra se pun visinile scurse.Se baga tava in cuptorul preincins,la temperatura de 160 g,si se coace timp de 40 minute.Se scoate,se lasa la racit se taie bucati si cine prefera o poate pudra cu zahar farin.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU VISINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se bat albusurile cu 3 linguri de zahar, se freaca galbenusurile cu restul de zahar si zaharul vanilat,

9 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Blatul: Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca. Galbenusurile

9 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Toate prajiturile cu fructe sunt foarte gustoase pentru familia mea... Asa o fac eu : Ingrediente: 300 g faina 300 g zahar praf 4 oua 2 galbenusuri 5-6 linguri ulei 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt 1 borcan visine 70 ml apa minerala Mod de preparare: Se desface borcanul cu visine si se pun visinele intr-o strecuratoare, la scurs. Se separa albusurile de galbenusuri . Se amesteca bine de tot galbenusurile cu zaharul pina isi dubleaza volumul.Albusurile se bat spuma. In compozitia cu galbenuse adaugam pe rand si celelalte ingrediente si mixam bine.Adaugam apoi albusurile amestecand de sus in jos, incet cu o lingura pina intra albusurile in compozitie. Intr-o tava captusita cu hartie de copt, rasturnam aluatul si deasupra presaram visinele scurse de sirop.Dam tava la cuptorul dinainte incalzit si lasam sa se coaca pina cind facem proba cu scobitoarea si aceasta iese uscata. Lasam prajitura in tava sa se raceasca apoi o pudram cu zahar praf si o taiem cum dorim...

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Intr-adevar este foarte gustoasa prajitura, si eu fac, este foarte racoritoare pe timpul verii.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Arata tare bine!!! Intr-adevar este o prajitura gustoasa si racoroasa...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    Una de tot. Usor de facut.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Rapida si racoritoare!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Buna, as manca o bucata, arata bine.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Am facut sambata trecuta prajitura cu visine dar imi place asa de mult incat cred ca maine fac din nou.

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Asa o prepar si eu. Uneori inlocuiesc untul cu ulei. Deosebit de gustoasa.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Mie imi plac toate retetele cu fructe,mai ales vara cand este foatre cald,sunt racoritoare.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Am sa salvez reteta, eu faceam un pic altfel prajitura cu visine, dar o sa incerc si varianta asta, imi face cu ochiul!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Superrrrrrrr arata,nota 10 cu felicitari si reteta este foarte rapida si nu prea scumpa.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Am facut si eu prajitura cu visine. Am folosit si branza de vaci. E foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

30 voturi

Ingrediente

  • 280g margarina rama(sau unt)
  • 280g zahar
  • 280g faina
  • 6 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1kg visine proaspete fara samburi
  • 2 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

IONELA (Chef de cuisine)

Intr-adevar este foarte gustoasa prajitura, si eu fac, este foarte racoritoare pe timpul verii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală