Prajitura cu visine

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu visine

Ingrediente

  • Pentru aluat:400g faina, 200g unt sau margarina, 1ou, 3 linguri smantana, sare.
  • Pentru crema: 3oua, 5 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit de praf de copt, 500g visine.

Mod de preparare

Pentru aluat amesteci margarina cu 200g faina pana se formeaza o pasta. Din faina ramasa, ou, smantana si un praf de sare framanti un aluat pe care-l intinzi cu sucitorul pe masa presarata cu faina. Peste acest auat intinzi uniform pasta de faina cu margarina si rulezi. Intinzi si rulezi foaia de inca doua ori, apoi imparti aluatul in doua si faci doua foi de marimea tavii. Pregatesti apoi crema:bati albusurile spuma, adaugi zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile unul cate unul, faina in ploaie si praful de copt. Pui o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, asezi crema, pui visinele curatate de samburi si acoperi cu a doua foaie. Intepi foaia de deasupra cu furculita si dai prajitura la cuptor pentru 45 de minute la foc potrivit. Dupa ce s-a copt o pudrezi cu zahar. Daca va plac prajiturile mai dulci mariti cantitatea de zahar din crema cu 2-3 linguri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise