Pentru aluat amesteci margarina cu 200g faina pana se formeaza o pasta. Din faina ramasa, ou, smantana si un praf de sare framanti un aluat pe care-l intinzi cu sucitorul pe masa presarata cu faina. Peste acest auat intinzi uniform pasta de faina cu margarina si rulezi. Intinzi si rulezi foaia de inca doua ori, apoi imparti aluatul in doua si faci doua foi de marimea tavii. Pregatesti apoi crema:bati albusurile spuma, adaugi zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile unul cate unul, faina in ploaie si praful de copt. Pui o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, asezi crema, pui visinele curatate de samburi si acoperi cu a doua foaie. Intepi foaia de deasupra cu furculita si dai prajitura la cuptor pentru 45 de minute la foc potrivit. Dupa ce s-a copt o pudrezi cu zahar. Daca va plac prajiturile mai dulci mariti cantitatea de zahar din crema cu 2-3 linguri.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii