Autor:
Czompa (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 19 octombrie 2009
Ingrediente
Pentru aluat:400g faina, 200g unt sau margarina, 1ou, 3 linguri smantana, sare., Pentru crema: 3oua, 5 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit de praf de copt, 500g visine.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
Mod de preparare
Pentru aluat amesteci margarina cu 200g faina pana se formeaza o pasta. Din faina ramasa, ou, smantana si un praf de sare framanti un aluat pe care-l intinzi cu sucitorul pe masa presarata cu faina. Peste acest auat intinzi uniform pasta de faina cu margarina si rulezi. Intinzi si rulezi foaia de inca doua ori, apoi imparti aluatul in doua si faci doua foi de marimea tavii. Pregatesti apoi crema:bati albusurile spuma, adaugi zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile unul cate unul, faina in ploaie si praful de copt. Pui o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, asezi crema, pui visinele curatate de samburi si acoperi cu a doua foaie. Intepi foaia de deasupra cu furculita si dai prajitura la cuptor pentru 45 de minute la foc potrivit. Dupa ce s-a copt o pudrezi cu zahar. Daca va plac prajiturile mai dulci mariti cantitatea de zahar din crema cu 2-3 linguri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pregatim un pandispan din: 6 albuse batute spuma, la care adaugam praful de copt si continuam sa
1 vot
11 comentarii
40 min
Visinele se pun la dezghetat intr-o strecuratoare (se pot folosi si congelate).
Se unge cu unt o
1 vot
0 comentarii
1h 20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009
DELICIOASA.
cristina i. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009
Imi place foarte mult reteta. Am salvat-o !
vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009
cred ca este delicioasa!