autor:

Czompa

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu visine

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:400g faina, 200g unt sau margarina, 1ou, 3 linguri smantana, sare., Pentru crema: 3oua, 5 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit de praf de copt, 500g visine.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat amesteci margarina cu 200g faina pana se formeaza o pasta. Din faina ramasa, ou, smantana si un praf de sare framanti un aluat pe care-l intinzi cu sucitorul pe masa presarata cu faina. Peste acest auat intinzi uniform pasta de faina cu margarina si rulezi. Intinzi si rulezi foaia de inca doua ori, apoi imparti aluatul in doua si faci doua foi de marimea tavii. Pregatesti apoi crema:bati albusurile spuma, adaugi zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile unul cate unul, faina in ploaie si praful de copt. Pui o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, asezi crema, pui visinele curatate de samburi si acoperi cu a doua foaie. Intepi foaia de deasupra cu furculita si dai prajitura la cuptor pentru 45 de minute la foc potrivit. Dupa ce s-a copt o pudrezi cu zahar. Daca va plac prajiturile mai dulci mariti cantitatea de zahar din crema cu 2-3 linguri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si crema de ciocolata Ank

Prajitura cu visine si crema de ciocolata Ank

Blatul: In primul rand scoateti samburii visinelor si le lasam la scurs. Ouale se separa si se

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se scot samburii visinilor cu un aparat de scos samburi(daca aveti, daca nu cum va pricepeti) Forma

9 voturi    13 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mioara , 20 iunie 2010

    e foarte buna

  • Fara foto

    gina , 28 ianuarie 2010

    uau,e bestiala si imaginea si reteta !!pacat ca-s la dieta:((( Felicitari !!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    e ceva deosebit! Spune-mi la crema pui praf de copt si astfel devine ca o foaie pandespan?

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      DELICIOASA.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Imi place foarte mult reteta. Am salvat-o !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      cred ca este delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:400g faina
  • 200g unt sau margarina
  • 1ou
  • 3 linguri smantana
  • sare.
  • Pentru crema: 3oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • 500g visine.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

mioara

e foarte buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Tort padurea neagra -combinatia mea