Se pune la fiert, cana de zahar cu 5 linguri de apa. Albusurile se bat spuma, iar peste ele se adauga treptat, siropul fierbinte, galbenusurile, uleiul, aromele si faina. Se amesteca bine, iar un sfert din compozitie, se toarna intr-o tava de copt, de forma dreptunghiulara, nu prea mare, altfel nu o sa fie inalta prajitura. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina, in prealabil. In restul de compozitie se pune lingura de cacao, se amesteca bine si se rastoarna peste primul strat de compozitie. Se presara visine fara samburi si scurse de zeama. Se baga la cuptor, la foc potrivit, pana trece de testul scobitorii. Intre timp se prepara crema de vanilie, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-a racit blatul, se unge cu crema de vanilie la suprafata, apoi se rade ciocolata pe deasupra. Dupa ce sta un pic la rece se taie in ce forme doriti.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii