Prajitura cu visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu visine

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200g zagar pudra si 2 lg
  • 170g faina
  • 800 g visine
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 120 g unt sau margarina
  • 4 lg apa clocotita cu 3 lg lapte
  • o lamaie:coaja si suc
  • 7 lg ulei

Mod de preparare

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia.

Untul il bati spuma, apoi separi albusurile de galbenusuri.Peste galbenusuri pui putin zahar si le bati cu mixerul.Se bat bine. Apoi se adauga zah. van., praf de copt stins cu suc de lamaie, coaja de lamaie si le bati. Apoi acestea se pun peste unt, se bat si se adauga si uleiul intre timp.

Se bat albusurile si se pune restul de zahar. apoi peste copmozitia cu unt se pune apa si laptele clocotit si se bat. Apoi aceasta se adauga peste albusuri. Apoi cu lingura de lemn se amesteca si se adauga faina treptat. Se pune compozitia in tava. Se pun visinile deasupra si se stropesc cu suc de lamaie(dar nu foarte mult). Se tine 20-25 de min la cuptor. Deasupra se pune zahar vanilat.(Se mai poate adauga la compozitie cacao si esenta cu gust de care vrei). Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise