Mai intai curatam visinile de samburi si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt prea acrisoare adaugam peste ele 2 linguri cu zahar.
Se freaca bine untul cu zaharul,vanilia si priza de sare pana devine ca o spuma.Apoi se adauga pe rand cate un galbenus si amestecam bine dupa fiecare,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,se omogenizeaza bine,iar la sfarsit adaugam albusurile batue spuma tare si le amestecam in coca foarte incet de jos in sus.Se unge o tava mare de placinta cu unt,o tapetam cu hartie pergament,apoi se toarna compozitia in ea si deasupra se aseaza visinile scurse bine de suc,puse una langa alta.Se introduce tava la cuptorul preancalzit la 180gC pana este gata.Se face testul cu scobitoarea.Cand prajitura este gata o pudram cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii