Prajitura cu visine

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu visine

Ingrediente

  • Imi place aceasta perioada a anului cand gasim fructe aromate si zemoase. Am profitat de asta si m-am gandit sa fac din nou prajitura delicioasa cu visine, pe care am putea-o face si cu piersici sau caise. Suna cam asa:
  • Aluat
  • 5 oua, 14 linguri zahar, 10 linguri ulei, 14 linguri lapte, 16 linguri faina, 1 praf de copt.
  • Pentru umplutura: scoatem samburii la 500 g visine si le presaram cu zahar, le lasam putin (cat pregatim aluatul) si le stoarcem usor.

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt.

Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incins pentru cca 20 minute, cat sa se coaca pe jumatate. Scoatem tava din cuptor, adaugam visinele stoarse de zeama si turnam si cealalta parte de compozitie peste visine. Dam din nou la cuptor pentru inca cca 30 minute. Facem proba cu scobitoarea pentru a verifica daca e coapta.Scoaatem prajitura din cuptor si o presaram cu zahar pudra cat mai este calda. Taiem prajitura cand s-a racit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise