autor:

Eugenia Bogdan

» » Prajituri

Prajitura cu visine

Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2010

Ingrediente
Imi place aceasta perioada a anului cand gasim fructe aromate si zemoase. Am profitat de asta si m-am gandit sa fac din nou prajitura delicioasa cu visine, pe care am putea-o face si cu piersici sau caise. Suna cam asa:, Aluat, 5 oua, 14 linguri zahar, 10 linguri ulei, 14 linguri lapte, 16 linguri faina, 1 praf de copt., Pentru umplutura: scoatem samburii la 500 g visine si le presaram cu zahar, le lasam putin (cat pregatim aluatul) si le stoarcem usor.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

200 voturi

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt.
Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incins pentru cca 20 minute, cat sa se coaca pe jumatate. Scoatem tava din cuptor, adaugam visinele stoarse de zeama si turnam si cealalta parte de compozitie peste visine. Dam din nou la cuptor pentru inca cca 30 minute. Facem proba cu scobitoarea pentru a verifica daca e coapta.Scoaatem prajitura din cuptor si o presaram cu zahar pudra cat mai este calda. Taiem prajitura cand s-a racit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine aromata

Prajitura cu visine aromata

Visinele se pun la dezghetat intr-o strecuratoare (se pot folosi si congelate). Se unge cu unt o

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Pentru inceput se separa galbenusul de albus. Visinile se curata de samburi si se pun la scurs intr-o

11 voturi    8 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Magdalena_Leia

    Magdalena_Leia (Maestru bucatar):

    am facut prajitura si pot sa spun ca e foarte buna

  • mia

    mia (Chef de cuisine):

    Am facut prajitura ta,dar eu am pus persici,foarte buna,felicitari.Uite cum mi-a iesit mie.

  • 32 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Deliciile Ioanei. , 14 august 2017

    Am facut o cu prune.O reteta super buna.

  • Fara foto

    Adina , 20 iunie 2017

    foarte buna si am facut-o cu caise

  • Fara foto

    stela , 17 martie 2017

    superrrr

    • Fara foto

      Gabi Vin , 14 martie 2016

      desi am respectat reteta a iesit un fel de omleta cu visine

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 10 februarie 2015

      Foarte buna ideea cu blatul de cacao!

    • Fara foto

      Ina Cojocaru , 07 februarie 2015

      este foarte usor de pregatit si e delicioasa

    • Fara foto

      Ioana Symona Hogea , 07 februarie 2015

      E delicioasa am făcut de 3ori în în 2 săptămâni dar eu am pus în cealaltă jumătate care a rămas cacaoysi am deasupra peste vișine

    • Fara foto

      Madalina , 30 ianuarie 2015

      Se poate face si cu visine congelate?

    • Fara foto

      Cornelia Mosneag , 06 iulie 2014

      O sa o fac.Cred ca e delicioasa.

    • Fara foto

      Mihaela Voicu , 24 iunie 2014

      doamne ajuta ,dar nu e prajitra de post

    • Fara foto

      Nina Trim , 23 iunie 2014

      Mihaela Voicu Multumesc,pornesc deindata s-o prepar caci maine e sarbatoare -ne imbracam cu o ie romaneasca ,dam de pomana in amintirea celor plecati la cer iar seara ne putem intalni cu prietenii la o prajitura...

    • Fara foto

      Irina Vacarasu , 23 iunie 2014

      Ce dimensiuni are tava ?

    • Fara foto

      Mihaela Voicu , 23 iunie 2014

      175 grade,45 min

    • Fara foto

      Carmen Carp , 23 iunie 2014

      Chiar azi vroiam sa fac prajitura cu visine,acum am sa fac reteta asta. Abia astept. Pup

    • Fara foto

      Dominic , 03 decembrie 2013

      daca tot e cald afara si chiar si iarna prefer inghetata, de altfel am si aparat de inghetata si iese ceva foarte bun mai ales din fructe, pot face si sorbet din fructe... o minune!

    • Fara foto

      Nina Trim , 02 decembrie 2013

      la ce temperatura se coace?

    • Fara foto

      Pavlinka Labaiova , 01 decembrie 2013

      FOARTE BUNA SI EU AM FACUT.

    • Fara foto

      Viorel Vio , 19 noiembrie 2013

      Important e sa ai Chef de gatit. Chef de bucatarit si Chef de mancat prajituri :) Daca n-ai chef, poate facem uinul sa avem chef :))

    • Fara foto

      maricica , 23 octombrie 2013

      Mi-a reusit aceasta reteta postata de voi ,f f f buna.

    • Fara foto

      Maricica Balan , 23 octombrie 2013

      Mi-a reusit aceasta reteta postata de voi ,fffffff buna.

    • Fara foto

      Anca Teo , 05 septembrie 2013

      Bunaaaa, mi-e pofta.

    • Fara foto

      Mariana Simionescu , 19 iulie 2013

      Cea mai racoroasa prajitura! Preferata familiei! :)

    • Fara foto

      Doina Iliescu , 05 iunie 2013

      Prajituri adevarate, felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012

      E un deliciu, arata minunat.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Foarte fina si apetisanta!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Una din preferatele mele,acum in sezon o fac foarte des.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Un deliciu...Imi plac tare mult prajiturile cu fructe...

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Foarte buna trebue sa fie prajitura ta,salvat*****

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Simpla dar buna!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      O bunatate cu fructe proaspete!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Delicioasa ! prajiturica facuta de tine. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

200 voturi

Ingrediente

  • Imi place aceasta perioada a anului cand gasim fructe aromate si zemoase. Am profitat de asta si m-am gandit sa fac din nou prajitura delicioasa cu visine
  • pe care am putea-o face si cu piersici sau caise. Suna cam asa:
  • Aluat
  • 5 oua
  • 14 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 14 linguri lapte
  • 16 linguri faina
  • 1 praf de copt.
  • Pentru umplutura: scoatem samburii la 500 g visine si le presaram cu zahar
  • le lasam putin (cat pregatim aluatul) si le stoarcem usor.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugenia Bogdan
Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam

10 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Dezosam si taiem bucati mai mici pieptul de pui pe care il punem la prajit impreuna cu ceapa intreaga. Cand

27 voturi    18 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Deliciile Ioanei.

Am facut o cu prune.O reteta super buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura frageda cu mere