autor:

mariana scarlat

» » Prajituri

Prajitura cu visine

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iulie 2010

Ingrediente
500g visine fara samburi, 5-7oua(in functie de marimea lor), 1 cana de zahar, 1 cana de faina, mai mult de 1/2 cana ulei, 1 pachet praf de copt, 1 pachet zahar vanilat, unt pentru uns forma

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

9 voturi

Mod de preparare

Se scot samburii visinilor cu un aparat de scos samburi(daca aveti, daca nu cum va pricepeti)
Forma se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare, se adauga si zaharul vanilat si se bat pana se topeste zaharul.
Galbenusurile se freaca usor cu uleiul, se adauga albusurile batute spuma, Se amesteca usor de sus in jos, pana se incorporeaza toata compozitia de albusuri. Apoi se adauga usor faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine.
Se toarna coca in tava tapetata.
Visinile se trec prin faina si se pun pe toata suprafata
prajiturii. Se baga forma in cuptorul incins la 180 de grade si se coace cam 45 de minute. E gata cand raspunde pozitiv la proba cu scobitoarea.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură zebră din albușuri cu vișine și ciocolată

Prăjitură zebră din albușuri cu vișine și ciocolată

-Se spală vișinele, se scot sâmburii și se pun la scurs într-o sită. -Se pregătește

356 voturi    31 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu rubarba si visine

Prajitura cu rubarba si visine

Rubarba se spala,se trag aschiile,se curata si se taie in bucatele,de marimea dorita,visinilor li

4 voturi    5 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am pregatit prajitura foarte usoara si buna si va trumit si o poza.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am pregatit prajitura exact dupa reteta numai ca in loc de faina obisnuita eu am folosit faina de prajituri care contine praful de copt in el .A iesit minunat foarte gustoasa-am folosit visine din compot pe care le-am scurs de sos caci la noi visinile nici nu se vad vara pentru noi ele sint o trufanda rara. Dar a iesit foarte bine cu visine din compot si s-a terminat in aceiasi zi.Multumesc Mariana.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Am pregatit prajitura este minunata

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

    Foarte buna prajitura si voi incerca este usor de pregatit.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2010

    Mimi, daca ai la borcan sunt foarte bune!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

      Arata fff bine felicitari! Ce pacat ca nu am de unde lua visine acum (poate alea la borcan dar nustiu daca sunt indicate).

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Cred ca e foarte delicioasa si foarte usor de facut,salvat*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Foarte aromata si apetisanta!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Multumesc fetelor! Va pup!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Camy, daca as putea, ti-as trimite eu si tie si Ramonei.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Foarte gustoasa! Nu am aparat de scos samburi, dar rezolv repede cu o croseta mai mare...ies imediat.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      foarte buna!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Mari,tare buna,una din preferatele mele.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Arata f.bine si sint sigura ca e f.buna.Dar si eu,voi face ca Ramona(din acelasi motiv). Putere de munca,Mari!Stiu,ca nu ti-a fost usor,sa pui poze.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Un deliciu!!!am sã fac cu sigurantã cu cirese, nu gãsesc visine in comert...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

9 voturi

Ingrediente

  • 500g visine fara samburi
  • 5-7oua(in functie de marimea lor)
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • mai mult de 1/2 cana ulei
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pachet zahar vanilat
  • unt pentru uns forma

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Am pregatit prajitura este minunata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine