autor:

Radian Catalina Alexandra

» » Prajituri

Prajitura cu Visine

Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 august 2010

Ingrediente
1 kg visine fara samburi, 350g zahar, 5 oua, 1 pachet margarina(250g), 400g faina de patiserie, coaja de lamaie, zahar vanilat, un praf de sare, un vf lingurita praf de copt stins cu lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul spuma. Pe rand se adauga cate un galbenus, amestecandu-se continuu.
Albusurile cu un praf de sare, si cateva picaturi de lamaie se bat spuma separat, apoi se adauga peste zahar si margarina. Se adauga aromele, faina in care s-a amestecat praful de copt. Compozitia astfel rezultata trebuie sa aiba consistenta cremoasa.
In tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, se intinde compozitia, peste care se pun visinele scurse de zeama si pudrate cu faina, pentru a nu se duce la fund.
Se coace la foc moderat 40 minute.
Prajitura se pudreaza cu zahar pudra vanilat, cat este inca calda.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Padurea Neagra cu visine

Prajitura Padurea Neagra cu visine

Zaharul se freaca cu untul spuma, dupa care se adauga ouale, vanilia, ciocolata topita, faina

52 voturi    19 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se formeaza o spuma densa care nu curge,

22 voturi    26 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg visine fara samburi
  • 350g zahar
  • 5 oua
  • 1 pachet margarina(250g)
  • 400g faina de patiserie
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • un vf lingurita praf de copt stins cu lamaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Dovleac copt desert