Vişinele se spală şi li se scot sâmburii,după care se lasă la scurs.
Facem un pandişpan clasic din : 6 gălbenuşuri frecate cu 6 linguri de zahăr(puteţi să-l răşniţi să fie mai uşor de frecat),6 linguri de făină,1 praf de copt stins cu zeamă de lâmîie,la care se adaugă 6 albuşuri bătute frenetic spumă.
În tava bine unsă cu unt răsturnăm pandişpanul,după care presărăm vişinele.
Punem în cuptorul preâncălzit,cca.25 min.,la cuptorul meu. Incercaţi dacă blatul este copt cu un beţişor pt.frigărui.
Se scoate prăjitura,se lasă la răcit,se pudrează cu zahăr pudră şi....se devorează!
Un desert dulce-acrişor,miunat în aceste zile fierbinţi.
O cupă de înghetaţă de vanilile alături,nu strică.
Bon appetit!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii