Vişinele se spală şi li se scot sâmburii,după care se lasă la scurs.
Facem un pandişpan clasic din : 6 gălbenuşuri frecate cu 6 linguri de zahăr(puteţi să-l răşniţi să fie mai uşor de frecat),6 linguri de făină,1 praf de copt stins cu zeamă de lâmîie,la care se adaugă 6 albuşuri bătute frenetic spumă.
În tava bine unsă cu unt răsturnăm pandişpanul,după care presărăm vişinele.
Punem în cuptorul preâncălzit,cca.25 min.,la cuptorul meu. Incercaţi dacă blatul este copt cu un beţişor pt.frigărui.
Se scoate prăjitura,se lasă la răcit,se pudrează cu zahăr pudră şi....se devorează!
Un desert dulce-acrişor,miunat în aceste zile fierbinţi.
O cupă de înghetaţă de vanilile alături,nu strică.
Bon appetit!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii