autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu visine

Autor: Margot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Ingrediente
5 oua mari, 10 linguri zahar tos + 3 linguri, 100 ml ulei, 10 linguri faina + 1 lingura, 1 praf copt, 50 gr unt sau margarina ( pt uns tava), 5-600 gr visine curatate de samburi

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se sparg si se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat f bine cu 1 praf de sare si 1 lingura zeama de lamaie .Cand sunt f bine batute, se adauga zaharul tos, lingura cu lingura, si se bate pana se topeste zaharul.

Apoi se adauga uleiul , incet, ca la maioneza, batand incontinuu.Se adauga cele 10 linguri faina, una cate una, amestecand incet si apoi praful de copt.

Se punne hartia de copt in tava , se unge cu 50 gr unt.Se adauga compozitia si se niveleaza.

Visinile se amesteca cu cele 3 linguri de zahar si una de faina si apoi se aseaza peste compozitie si se da tava la cuptor .Cuptorul trebuie incins in prealabil la foc potrivit.

Se coace cam 20- 25 min.Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se portioneaza.Este mai buna rece, de la frigider, servita cu inghetata.

Acesta prajitura se mai poate face si cu caise, piersici, prune, struguri, cirese.( depinde de gust si de anotimp).
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura turnata, cu branza dulce si visine

Prajitura turnata, cu branza dulce si visine

Avem nevoie de patru boluri . In primul bol ,spargem ouale intregi, adaugam zaharul si mixam pana

17 voturi    9 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul 10 minute, pina isi dubleaza

10 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 oua mari
  • 10 linguri zahar tos + 3 linguri
  • 100 ml ulei
  • 10 linguri faina + 1 lingura
  • 1 praf copt
  • 50 gr unt sau margarina ( pt uns tava)
  • 5-600 gr visine curatate de samburi

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Macarons cu bombonele colorate