Prajitura cu visine

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua mari
  • 10 linguri zahar tos + 3 linguri
  • 100 ml ulei
  • 10 linguri faina + 1 lingura
  • 1 praf copt
  • 50 gr unt sau margarina ( pt uns tava)
  • 5-600 gr visine curatate de samburi

Mod de preparare

Se sparg si se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat f bine cu 1 praf de sare si 1 lingura zeama de lamaie .Cand sunt f bine batute, se adauga zaharul tos, lingura cu lingura, si se bate pana se topeste zaharul.

Apoi se adauga uleiul , incet, ca la maioneza, batand incontinuu.Se adauga cele 10 linguri faina, una cate una, amestecand incet si apoi praful de copt.

Se punne hartia de copt in tava , se unge cu 50 gr unt.Se adauga compozitia si se niveleaza.

Visinile se amesteca cu cele 3 linguri de zahar si una de faina si apoi se aseaza peste compozitie si se da tava la cuptor .Cuptorul trebuie incins in prealabil la foc potrivit.

Se coace cam 20- 25 min.Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se portioneaza.Este mai buna rece, de la frigider, servita cu inghetata.

Acesta prajitura se mai poate face si cu caise, piersici, prune, struguri, cirese.( depinde de gust si de anotimp).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise