Ingrediente
5 oua mari, 10 linguri zahar tos + 3 linguri, 100 ml ulei, 10 linguri faina + 1 lingura, 1 praf copt, 50 gr unt sau margarina ( pt uns tava), 5-600 gr visine curatate de samburi
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
1 vot
Mod de preparare
Apoi se adauga uleiul , incet, ca la maioneza, batand incontinuu.Se adauga cele 10 linguri faina, una cate una, amestecand incet si apoi praful de copt.
Se punne hartia de copt in tava , se unge cu 50 gr unt.Se adauga compozitia si se niveleaza.
Visinile se amesteca cu cele 3 linguri de zahar si una de faina si apoi se aseaza peste compozitie si se da tava la cuptor .Cuptorul trebuie incins in prealabil la foc potrivit.
Se coace cam 20- 25 min.Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se portioneaza.Este mai buna rece, de la frigider, servita cu inghetata.
Acesta prajitura se mai poate face si cu caise, piersici, prune, struguri, cirese.( depinde de gust si de anotimp).