Prajitura cu visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu visine

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 120 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 210 gr faina
  • 300 gr visine fara samburi
  • zahar pudra

Mod de preparare

Visinele fara samburi le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga.

Untul ( de la temperatura camerei) il mixam cu 3-4 linguri de zahar.

Incorporam galbenusurile rand pe rand, apoi zaharul si mixam pana obtinem o crema.

Adaugam laptele treptat, praful de copt si zaharul pudra cu pastai de vanilie.

Intr-un bol batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Peste compozitia de galbenusuri punem 150 gr faina si mixam la viteza mica.

Albusurile le punem peste si le incorporam usor, iar la final restul de faina.

Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa decat cea de chec.

Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.

Introducem tava in cuptorul incins pentru 7 minute, apoi o scoatem si asezam visinele bine scurse.

Bagam iar prajitura in cuptor pentru 35-40 de minute, pana prinde deasupra o culoare aurie.

O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar si servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise