Prajitura cu visine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu visine

Ingrediente

  • 500 gr faina necernuta
  • 300 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • 100 ml ulei
  • 400 ml lapte gras
  • 3 oua mari
  • visine congelate, o farfurie plina
  • 2 lingurite coaja portocale
  • 2 lingurite coaja lamaie
  • esenta de rom si vanilie
  • 2 lingurite coniac
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 1/2 din cantitatea de zahar, esentele si coaja de citrice dupa care adaugam treptat uleiul si la final laptele. Varsam lichidul peste faina amestecata amestecata cu praful de copt si incorporam usor cu telul.La sfarsit adaugam cate putin din albusurile batute spuma cu zeama de lamaie si restul de zahar. Punem aluatul intr-o tava tapetata si deasupra repartizam visinele direct congelate, nu necesita decongelare, aluatul va creste fara probleme. O alta varianta ar fi sa batem ouale spuma cu zaharul dupa care sa adaugam restul ingredientelor, asta pentru a face economie de timp.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise