autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

prajitura cu visine

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
1 pachet de margarina sau unt ( 200 g ), 4 oua, 450 g faina, 1/2 cana lapte, 300 g zahar, 1 kg visine, 1 praf de copt, 3 plicuri zahar vanilat, 50 g zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala bine visinele, se scot samburii si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Intre timp se freaca untul cu zaharul pana se topeste, apoi se asauga galbenusurile unul cate unul si torni treptat laptele. Separat amesteci faina cu praful de copt, apoi adaugi in compozitia de galbenusuri impreuna cu zaharul vanilat.

Albusurile se bat spuma, le adaugi apoi in compozitia precedenta si amesteci cu grija de sus in jos ca sa nu se lase. Torni apoi aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si asezi visinele date in prealabil prin faina ca sa nu se lase. Dai apoi la cuptor pentru 30-35 de minute. Cand este gata se lasa sa se raceasca, apoi o tai bucati si o pudrezi cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura de post cu gem de visine

Prajitura de post cu gem de visine

Se pune gemul, zaharul, uleiul, cacao, vanilia si esenta de portocala, apa minerala si apoi faina

4 voturi    1 comentariu
50 min
Retete de post
Prăjitură cu vişine

Prăjitură cu vişine

Vişinele se spală şi li se scot sâmburii,după care se lasă la scurs. Facem un pandişpan

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de margarina sau unt ( 200 g )
  • 4 oua
  • 450 g faina
  • 1/2 cana lapte
  • 300 g zahar
  • 1 kg visine
  • 1 praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50 g zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Sirop de menta