autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu visine aromata

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente tava 24 cm:, 300 g visine fara samburi, 5 oua, 250 gr unt, 200 gr zahar brun, 200 gr faina de migdale, 3 picaturi esenta de migdale, 2 linguri lichior de migdale, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara macinata, 200 g faina, 4 linguri pesmet, 1 ½ lingurita praf de copt, 1 praf sare, zahar pudra pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Visinele se pun la dezghetat intr-o strecuratoare (se pot folosi si congelate).

Se unge cu unt o forma de tort cu marginile detasabile de 24-26 cm si se tapeteaza cu pesmet. Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se pun la frigider.

Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile.

Se adauga faina de migdale, esenta si lichiorul de migdale, zaharul vanilat si scortisoara.

Separat se amesteca faina cu pesmetul, praful de copt si un praf de sare si se adauga treptat in amestecul de mai sus.

La final se incorporeaza albusul batut.

Se toarna compozitia in forma si se netezeste.

Se aseaza visinele uniform peste aluat si se coace prajitura 55-60 de minute.

Se serveste dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine aromata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Macarons cu bombonele colorate

Macarons cu bombonele colorate

Se separă albușurile de gălbenușuri, nu trebuie să fie in albușuri impurități sau urme de

3 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tarta cu caise si nectarine

Tarta cu caise si nectarine

Aluatul: Intr-un bol punem untul taiat cubulete, oul si le amestecam bine. Adaugam zaharul, praful

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente tava 24 cm:
  • 300 g visine fara samburi
  • 5 oua
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar brun
  • 200 gr faina de migdale
  • 3 picaturi esenta de migdale
  • 2 linguri lichior de migdale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 200 g faina
  • 4 linguri pesmet
  • 1 ½ lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • zahar pudra pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

37 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti