autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu visine aromata

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente tava 24 cm:, 300 g visine fara samburi, 5 oua, 250 gr unt, 200 gr zahar brun, 200 gr faina de migdale, 3 picaturi esenta de migdale, 2 linguri lichior de migdale, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara macinata, 200 g faina, 4 linguri pesmet, 1 ½ lingurita praf de copt, 1 praf sare, zahar pudra pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Visinele se pun la dezghetat intr-o strecuratoare (se pot folosi si congelate).

Se unge cu unt o forma de tort cu marginile detasabile de 24-26 cm si se tapeteaza cu pesmet. Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se pun la frigider.

Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile.

Se adauga faina de migdale, esenta si lichiorul de migdale, zaharul vanilat si scortisoara.

Separat se amesteca faina cu pesmetul, praful de copt si un praf de sare si se adauga treptat in amestecul de mai sus.

La final se incorporeaza albusul batut.

Se toarna compozitia in forma si se netezeste.

Se aseaza visinele uniform peste aluat si se coace prajitura 55-60 de minute.

Se serveste dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine aromata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bretzel/ covrigi nemtesti

Bretzel/ covrigi nemtesti

Intr-un castron amestecati faina cu drojdia. Adaugati sarea, apa si laptele(la temperatura camerei).

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa cu nuca de cocos

Negresa cu nuca de cocos

Intr-un castron mare se bate untul cu zaharul pana cand se obtine o crema usoara si spumoasa.Se adauga

10 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente tava 24 cm:
  • 300 g visine fara samburi
  • 5 oua
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar brun
  • 200 gr faina de migdale
  • 3 picaturi esenta de migdale
  • 2 linguri lichior de migdale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 200 g faina
  • 4 linguri pesmet
  • 1 ½ lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • zahar pudra pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

35 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Alcazari