Prajitura cu visine aromata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu visine aromata

Ingrediente

  • Ingrediente tava 24 cm:
  • 300 g visine fara samburi
  • 5 oua
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar brun
  • 200 gr faina de migdale
  • 3 picaturi esenta de migdale
  • 2 linguri lichior de migdale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 200 g faina
  • 4 linguri pesmet
  • 1 ½ lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Visinele se pun la dezghetat intr-o strecuratoare (se pot folosi si congelate).

Se unge cu unt o forma de tort cu marginile detasabile de 24-26 cm si se tapeteaza cu pesmet. Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se pun la frigider.

Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile.

Se adauga faina de migdale, esenta si lichiorul de migdale, zaharul vanilat si scortisoara.

Separat se amesteca faina cu pesmetul, praful de copt si un praf de sare si se adauga treptat in amestecul de mai sus.

La final se incorporeaza albusul batut.

Se toarna compozitia in forma si se netezeste.

Se aseaza visinele uniform peste aluat si se coace prajitura 55-60 de minute.

Se serveste dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise