Mai intai se curata fructele de codite si samburi, se spala si se lasa la scurs intr-o sita. Se freaca untul cu zaharul pana ce acesta se topeste, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile si faina. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu coaja de lamaie, vanilia si restul compozitiei. Se toarna totul intr-o tava rotunda (de tarte) unsa cu ulei sau unt si tapetata cu faina. Se niveleaza cu cutitul partea superioara. Visinele/ciresele se aseaza deasupra compozitiei din tava, se presara putin zahar si se introduc la cuptor la foc potrivit pentru o ora. Se scoate, se asaza pe un platou si se poate orna cu frunze de menta.Puteti pune si alte fructe.
Pofta buna!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii