autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu visine si crema de ciocolata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2013

Ingrediente
Pentru blat:, , 4 oua, 6 linguri zahar, 2 linguri ulei, 5 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita zahar vanilat, , Crema de ciocolata:, , 130 ml frisca lichida, 140 gr ciocolata cu lapte, 1 lingurita cu varf cappucino, 1 lingurita esenta de rom, , Jeleul de visine:, , 1 borcanel de 300 gr cu visine fara samburi, 2 linguri zahar, 1 lingura si 1/2 amidon, 2 lingurite zahar vanilat, , Glazura:, , 3 linguri frisca lichida, 30-40 gr ciocolata cu lapte, 2 linguri de lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim crema de ciocolata:
Crema poate fi pregatita chiar si cu o seara inainte.
Intr-o cratita, eu de obicei folosesc un ceaunel, punem frisca lichida, ciocolata rupta bucatele si cappucino.
Trasferam totul la foc mic si invartim continuu pana ciocolata se topeste complet, dar nu lasam sa fiarba deloc.
Dam crema la frigider cateva ore pana se intareste.
Cand este bine intarita mixam la viteza potrivita pana devine o spuma, adaugam si esenta de rom ( crema o mixati in momentul in care asamblati prajitura).
Blatul:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat pana obtinem o bezea.
Galbenusurile le frecam cu uleiul si le incorporam peste albusuri.
Adaugam zaharul vanilat si praful de copt.
La final punem faina in ploaie.
Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt ( dimensiunea tavii 37 x 24).
Turnam compozitia in tava, o nivelam si o introducem in cuptorul incins.
Reglam o temperatura potrivita si lasam sa se coaca foaia, cam 15 minute dureaza.
Cand este gata o scoatem sa se raceasca apoi o taiem in doua pe latime, doua bucati si nu doua foi.
Jeleul de visine:
Visinele impreuna cu sucul lor, zaharul si zaharul vanilat le punem intr-o cratita pe aragaz la foc mic.
Amestecam continuu pana se topeste tot zaharul.
Amidonul il dizolvam cu 3-4 linguri apa si il punem peste visine.
Lasam sa fiarba pana se ingroasa dar amestecam mereu sa nu se formeze cocoloase.
Asezam prima bucata de blat in tava in care l-am copt ( sau il puteti aseza direct pe un platou).
Il ungem cu jeleul de visine si lasam sa se raceasca.
Cand acesta s-a racit punem crema mixata, o nivelam cu o spatula, iar deasupra punem celalalt blat si apasam usor. Dam putin la rece prajitura.
Glazura:
Frisca lichida, laptele si ciocolata rupta bucatele le punem intr-o craticioara.
Le punem pe foc pana se topeste ciocolata si obtinem glazura.
Scoatem prajitura si o taiem in noua bucati ( sau cate doriti, in functie de cat de mari le taiati).
Cu o lingurita punem glazura pe fiecare bucata in parte.
Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine si crema de ciocolata Ank

Prajitura cu visine si crema de ciocolata Ank

Blatul: In primul rand scoateti samburii visinelor si le lasam la scurs. Ouale se separa si se

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cornulete

Cornulete

Se cerne faina,se adauga untura topita,laptele ,coaja si zeama de lamaie,zahar dupa gust,un praf

2 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    Lubita, Elena va multumesc!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2013

    O minuntie!

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2013

    Rocsy,m-ai facut sa salivez!!!!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

      Multumesc pentru apreciere Valentina!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

      grozava ...feliCitari...

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

      Costeo, Constanta va multumesc!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

      Arata foarte bine ...

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      Multumesc mult Valentina!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      arata extraordinar de bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      arata minunat...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Crema de ciocolata:
  • 130 ml frisca lichida
  • 140 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita cu varf cappucino
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Jeleul de visine:
  • 1 borcanel de 300 gr cu visine fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura si 1/2 amidon
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • Glazura:
  • 3 linguri frisca lichida
  • 30-40 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Lubita, Elena va multumesc!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Casuta din turta dulce